Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Frida Arnqvist Engström

Lagom är för lite.

Det finns en värld av handgjort skapande som inte alla känner till. Frida Arnqvist Engström tar dig med till denna magiska plats och ger en guidad tur. Slöjd, hantverk och formgivning är något vi historiskt sett har ägnat oss åt och som vi i allt större utsträckning är intresserade av.

Vi vill göra själva. Vi mår bra av att göra själva. Men hur gör vi?  Fridas drivkraft är att med ord och bild locka fler till högre förståelse för hur slöjd, hantverk och formgivning kan bli en större del av vår vardag – och hur mycket välbefinnande det finns i resan dit. Hon berättar engagerande om allt som har med kreativitet och hantverk att göra, från allmoge till garngraffiti. Trodde du att slöjd var tråkigt?

Frida är journalist och bloggare. Hon har bevakat slöjdvärlden sedan 2005. Sedan 2008 driver hon bloggen Kurbits.nu, där hon skriver om slöjd, hantverk, konst, DIY, hållbarhet och politik. Hon är författare till boken Gerillaslöjd, som skildrar olika sätt att förändra världen med händerna och beskriver gerillaslöjd och samtida slöjd från olika vinklar. Hantverkets roll i samhället och görandet som livsstil är några av Fridas ämnen liksom slug katastrofslöjd, om hantverk som överlevnad.

Genom en föreläsning med Frida öppnar ni konferensen med nya glasögon, de kreativas. Hon bjuder åhörarna på inspiration och insikter som leder till att ni ser på ert företags kreativa potential – och er personal – på ett nytt sätt.

Urval av tidigare beställare: 
Livsmedelsverket, Formas vetenskapsråd, Svenska Institutet, Nordiska kulturrådet, Nyckelviksskolan i Stockholm, Stockholmsmässan Formex, Konferensen Slöjdlärare 2017, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg, Slöjdbiennalen i Linköping, Textilmuseet i Borås, Armémuseum i Stockholm, Pecha Kucha Svensk Form, Jönköpings läns museum, Nämnden för hemslöjdsfrågor, Sensus studieförbund i Stockholm, Gällivare kulturfestival, Form/Design Center i Malmö, Bokmässan i Göteborg

 • Effekten av att boka Frida Arnqvist Engström

  Förståelse och insyn i en värld av görande, den värld som allt fler befinner sig i - som livsstil, hobby eller meditation. Kreativiteten i görandet ger ringar på vattnet från individen in i samhället, till företaget och affärsmötet. Fördjupningen i det handgjorda mår vi alla bra av!

 • Frida Arnqvist Engström som talare

  Frida föreläser med inlevelse med hjälp av inspirerande bilder och exempel på spännande och annorlunda utövare. Alltid med fokus på kraften i det handgjorda skapandet.

 • Så arbetar Frida Arnqvist Engström

  Frida skräddarsyr varje föreläsning efter syfte och grupp och baserar sina föredrag på en rad bilder. Dessa olika ämnen kan avhandlas och utvecklas för sig, eller bakas ihop till ett enda föredrag efter behov och tillfälle.

 • Frida Arnqvist Engström passar till

  Föredragen passar lika bra i styrelserummet som på mässcenen, i konferensmiljö som i kick-offprogrammet. Kreativitet innebär problemlösning, vilket alla företag och organisationer kan inspireras av.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Frida Arnqvist Engströms bok Gerillaslöjd

Frida Arnqvist Engström talar om:

 • Gerillaslöjd 2.0 — så förändrar vi världen med händerna!

  Det finns en värld av görare där ute som hävdar att det går att göra skillnad med sina händer — de använder sitt hantverk för att påverka. Slöjd blir politik i den rörelse som vi kommit att kalla gerillaslöjd. Frida har myntat begreppet och föreläser om rörelsen: Lär känna garngraffititaggare, gör det självare, craftivister och anarkibrodöser som alla blivit en del av en kreativ samhällsdiskussion. I denna nya föreläsning berättar Frida vidare om hur hantverksaktivismen kan inspirera till att fler röster hörs i samhället och gör den till en effektiv strategi i kampen för jämställdhet och rättvisa. Möt de samtida inspiratörerna som hävdar att revolutionen är handgjord! *En föreläsning som ger jävlar anamma, för att agitera, inspirera och skapa möjligheter till förändring. Bli din egen gerillaslöjdare!

 • Do it Yourself och bli smartare!

  Att göra själv är en livsstil. ”Jag är en sån som gör själv” är något vi med glädje och illa dold stolthet säger i allt högre utsträckning. Och det är bra! Att göra själv är en förmåga som inte bara innebär en stunds avkoppling som broderandet, skissandet, täljandet eller lagandet ger. Det gör dig smartare! Det ger ett kreativt självförtroende som skiner igenom och det är egenskaper vi kan använda oss av alla delar av livet — ett kreativt lösningsorienterat sinne är eftertraktat socialt, men har också stor vikt i våra yrkesroller. Det ger oss en kompetenshöjning och en känsla av att allt är möjligt. Och det kan ske genom något så lustfyllt som genom att använda våra händer. *En föreläsning som inspirerar till användandet av hantverk som metod för en kreativare yrkesvardag — handen börjar i hjärnan!

 • Hantverket som trend — inspireras av historien!

  Hur ser den samtida slöjden ut och vad fyller den för funktion? Och inte minst — var kommer den ifrån? Slöjd och hantverk har de senaste åren blivit samtida med vårt formspråk — mönster, inspiration från folkkonsten och vårt kulturarv blir allt mer självklara delar av vårt hem. Det handgjorda med dess tekniker och material har blivit trend. Frida visar bilder och pratar om varför det blivit så. *En föreläsning för dig som vill vidga vyerna för din mönster- eller produktdesign, eller för dig som vill få ett samtida grepp om den mönsterskatt vi har.

 • Katastrofslöjd

  En föreläsning om hantverk som politik och överlevnad. Frida pratar om olika sätt att förändra världen med händerna samt om den omställningsrörelse där slöjd, hantverk och DIY har en viktig roll att spela. Om framtiden är handgjord kan hantverkaren visa vägen. Hur ser en sådan övergång ut och hur lär vi oss hantera en ny, eller kanske nygammal tillvaro? Frida skissar på en värld där slöjd som politik och överlevnad hänger ihop och landar i att katastrofen går att undvika. *En föreläsning som på ett annorlunda sätt hanterar ämnen som miljö och hållbarhet utifrån de globala målen och Agenda 2030.

Andra talare inom samma område

Terry Evans

Terry Evans erbjuder interaktiva föreläsningar baserade på ämnen som personlig utveckling, känslornas språk och hur våra känslor påverkar vårt dagliga liv. Medvetandet och medvetenhet, ledarskap, ...

Laila Bagge

Strålande moderatorn och föreläsaren Laila Bagge föreläser om entreprenörskap, självkänsla, företagande och vikten av att drömma och våga. Med grund i de egna erfarenheterna delar Laila med sig av s

Richard Nicander

Starka Varumärken - Starka Marknadspositioner. Richard Nicander talar om långsiktigt varumärkesbyggande i en kaotisk mediavärld. Utifrån flerårig erfarenhet av varumärkes

Conny Åhs

Vill du skapa spektakulära effekter med ljus? Conny Åhs är ljusdesignern som lär dig skapa häpnadsväckande magi med ljussättning i butiker, på mässor, events samt sh

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap