Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Flemming Mouritsen

Flemming Mouritsen föreläser om kundservice, kundbemötande och kommunikation. Flemming vet vad som gör att kunder återkommer och blir stamkunder, hur viktig attityden är och hur du bygger upp din verksamhet från grunden.

Flemming är en snart 60-årig Skövdebo som påstår att hela hans liv har kantats av personer och händelser som knuffat honom i olika riktningar, så till den milda grad att han ser sig som en silverkula i ett flipperspel.

Han har småstudsat i ett hörn av spelet för att plötsligt stöta på en bumper som oväntat skickat iväg honom i en helt ny riktning vad gäller yrken, relationer och inte minst inställning till livet! Alla dessa händelser och möten har format honom och hans liv och har även gett honom material och inspiration till de föredrag han håller.

 • Effekten av att boka Flemming Mouritsen

  Då Flemming inte tror på teknik eller manus så består hans föredrag av en ensam människa på scenen, som lämnar ut sig helt till sin publik. Han tillåter sig att tappa tråden, att komma av sig och visar att det är helt ok. Allt behöver inte vara stringent och perfekt. Vi är alla människor med fel och brister. Detta går även igen i allt han talar om*. Åhöraren får med sig en varm känsla av att allt kan ordna sig bara man inte ger upp. Det är ok att falla, bara man vet att man kan resa sig igen.

  Att publiken dessutom har haft roligt under tiden gör inte saken sämre. 

  * (Ett exempel är att han i sin butik bestämde sig för att aldrig ljuga för sina kunder. Det gav effekten att hans kunder med tiden litade fullkomligt på honom och förlät honom varje gång han gjorde misstag och lustigt nog stärkte det varumärket)

 • Flemming Mouritsen som talare

  Flemming tror på inspirationens och improvisationens kraft och även om det finns en röd tråd i varje föredrag så kan det expandera i oväntade riktningar. Därför blir varje föredrag unikt och spontant. Publikens reaktioner tas ofta upp och ibland kan det delvis utveckla sig till ett samtal, för att sedan styras in på tänkt kurs igen. Några planerade skämt har Flemming aldrig med, men ändå hörs ofta skratt från publiken.

  Flemming är en humoristisk och inspirerande talare som alltid är glad, öppen och positiv.

 • Så arbetar Flemming Mouritsen

  Beställaren kan ha önskemål om föredragets inriktning. Denna kan lägga vikt vid sina upplevelser av en egen bokhandel under 16 år och sin filosofi om service och kundrelationer. Eller också kan det handla om att övervinna sin rädsla att stå inför publik och hitta glädjen i det istället.

  Grundat på tidiga upplevelser som ung lärarvikarie och så småningom skådespelare och till sist som föredragshållare. Allt ackompanjeras alltid av en mängd självupplevda anekdoter; den osmakliga historien om en nerbajsad kosvans dyker nästan alltid upp. Släpper man Flemming helt fri slutar han aldrig prata. Rekordet är tre och en halv timme när han pratade om sin butik och hur den kom till. Ingen i publiken gick innan föreläsningen var över, men man bör sätta en maxtid för då håller han sig till den… troligen.

 • Flemming Mouritsen erbjuder

  Det föredrag som Flemming har framfört oftast den senaste tiden handlar om livet självt, där han jämför sitt liv med en flipperkula som studsar runt för att plötsligt fara iväg åt ett oväntat håll när den stöter på ett hinder. Dessa bumpers symboliserar då möten med människor som påverkat hans liv i olika riktningar. Slumpen styr mycket mer än man vill tro, men ofta gör det absolut ingenting. Så länge man tillåter sig att våga ha roligt.

  Flemming brukar säga att han egentligen inte är bra på någonting alls, utom en sak: När tåget går så är han ombord. Nu har han tittat igenom sitt liv fram till dags dato och kunnat urskilja de människor och händelser som varit brytpunkter i hans tillvaro och de är många… och ett roligt och omväxlande liv har det varit… hittills.

  Flemming tvekar inte när han påstår att det aldrig är försent att kasta sig in i nya äventyr. Till exempel kunde väl ingen tro att en 52-årig farbror från Skövde utan skådespelarutbildning och bara sju års erfarenhet som amatörskådespelare skulle hamna i en professionell skådespelartrupp på turné över hela landet med Riksteatern och bland andra spela mot Claes Malmberg? Men det hände och det för att en inhyrd regissör till ett amatörteatersällskap blev sjuk. Det och mycket, mycket mer handlar föredraget ”Mitt liv som flipperspelskula” om.

  Flemming erbjuder föreläsningar och utbildningar samt tar också moderator och konferencieruppdrag.

 • Flemming Mouritsen passar till

  Flemming passar i alla sammanhang där man vill bjuda på en intressant och underhållande stund som stärker människors tilltro till livets möjligheter och glädjeämnen. Till exempel: Företagsevent eller möten i fackföreningar, trosförbund, pensionärsföreningar eller varför inte idrottsföreningar.

  Flemming är en utmärkt föreläsare och utbildare för alla yrkeskategorier som arbetar nära uppdragsgivare och kunder – ja, människor helt enkelt! Service-, hotell- och receptionspersonal, butiksbiträden och vårdpersonal har alla glädje av Flemmings föreläsningar liksom företagarnätverk där man vill ha tips och råd som gynnar en god affärsutveckling.

Talaren utgår från Västra Götaland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man

Flemming är idag verksam som föreläsare och skådespelare, och har en mångfacetterad bakgrund. Mest känd är han kanske för sin smått legendariska bokaffär i Skövde - den kund som hittade dit, kom att stanna kvar. Långt efter att butiken slagit igen sina portar fortsätter kunderna diskutera sin favoritbutik i nätforum. Hur får man nya kunder att känna sig som gamla vänner? Hur behandlas den kund som kommer tillbaka gång efter annan? Flemming berättar om risker han tagit som gått hem stort - och risker han tagit där resultatet inte blev fullt som han tänkt sig. Flemming är en utbildande och otroligt underhållande föreläsare som inte drar sig för att bjuda fullt ut på sig själv - något han också manar fler att göra. Att det är inte farligt att skratta tillsammans med kunder och nya bekantskaper visar han själv exempel på, och service som kommer från hjärtat är möjlig att leverera - bara chefen är tydlig med vad som förväntas av medarbetaren!

Flemming ägnade fyra år på gymnasiets bygglinje till ingen nytta och har sedan dess arbetat med allt möjligt som han inte haft utbildning för. Bland annat som fabriksarbetare, löksättare, fritidsledare för utvecklingsstörda, nattportier, lärarvikarie (varav ett år som klassföreståndare), butiksbiträde, resande säljare, komjölkare, butikschef, innehavare av en bokhandel, chef för ett lokalkontor hos Studieförbundet Vuxenskolan, moderator, skådespelare, enmansutredare, krönikör, elevassistent och givetvis…föredragshållare. Förutom tre (eller var det fyra?) år i Göteborg har han varit Skövde trogen hela sitt liv, även om han de första åren växte upp i Skultorps kommun (med utsikt över vägförvaltningen) tills kommunsammanslagningen gjorde att han plötsligt bodde i Skövde. Föräldrarna kom från Danmark och tvåspråkigheten och dubbelkulturen har gett Flemming möjlighet att se på många saker från olika håll. Han är dessutom född i stjärntecknet tvillingarna… om man nu tror på sånt.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

Patrik Nordkvist

Efter mer än tjugo år inom försäljning i bolag med kraftig tillväxt kan Patrik Nordkvist berätta om allt som krävs för att lyckas maximera sin försäljning och vinst.

...

Anette Jernström

Anette Jernström talar om ett vinnande bemötande, att ge minnesvärd service och hur attityden kan bli en konkurrensfördel. Kunder är kräsna och har många valmöjligheter. Du i frontlinjen

Niklas Bergh

Niklas Bergh var med och skapade varumärket Urbanears från ingenting till att nå ut över hela världen. Han föreläser om kommunikation – om hur man faktiskt når ut och får en reaktion. 

Vä ...

Peter Paunovic

Peter Paunovic visar vad riktig försäljning är, samtidigt som han hjälper åhöraren att riva alla nidbilder. Med säljmetodik som grund har han skapat verktyg som alla kan använda. Peter bla

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap