Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Eva Mark

Eva Mark hjälper dig utveckla organisationens verksamhet ur olika genus- och jämställdhetsperspektiv. Hon ger åhörarna de verktyg de behöver för att själva komma igång med förändringsarbetet. 

Eva är den andra kvinnan i Sveriges historia som har doktorerat i ämnet teoretisk filosofi. Hon har kombinerat sin doktorsgrad med en grundutbildning i psykoterapi. Erfarenheten av att vara pionjär ligger till grund för hennes arbete med jämställdhet.

Idag kan Eva titulera sig föreläsare, författare, analytiker och utvecklare. Hon publicerar fortlöpande böcker, analyser och andra publikationer inom sitt ämnesområde.

Urval av tidigare beställare:
Regeringen, Chalmers, Försvarsmakten, universitet, Svenska kyrkan, SKL,  Torslanda stadsdelsnämnd, Region Blekinge, Kulturförvaltningen Göteborgs stad, MAQS advokatbyrå i Göteborg och Stockholm,  Filminstitutet, Dramatiska institutet, Valands konstskola, Stockholms stadsteater, Göteborgsoperan och Kulturrådet, Konstnärsnämnden.

 • Effekten av att boka Eva Mark

  Eva ger sina deltagare ett ramverk och en verktygslåda så att de enkelt kan sätta igång verksamheten.

 • Eva Mark som talare

  Eva är levande, närvarande och spontan. Hon är öppen för att möta sin publik.

 • Så arbetar Eva Mark

  Eva ger fasta föreläsningar men inleder ofta med en dialog för att förstå behov och syfte med föredraget. Därefter sätter hon ihop sin föreläsning. Den är alltid skräddarsydd efter en beställarens behov och önskemål.

  När Eva presenterar gör hon det helt utan tekniska hjälpmedel och delar med sig av exempel och sina erfarenheter av att jobba till exempel med företag, statlig verksamhet som försvarsmakten och polisen, kommuner, landsting, universitet och skapande verksamhet som konstskolor, Filminstitutet och konstnärsrådet.

  För att skapa en levande process och direktanpassa innehållet så att det går att praktisera i verksamhetens vardag, använder Eva dialogföreläsningar. Dessa möjliggör ett aktivt deltagande, där du kan påverka innehållet genom frågor eller funderingar.

  Eva använder inte digitala hjälpmedel utan det handlar om närvaro och dialog i en levande process. Det går alltid att ställa frågor och komma med invändningar eller andra reflektioner.

 • Eva Mark erbjuder

  Talaren skräddasyr efter önskemål och behov men kan också leverera fasta föredrag.

 • Eva Mark passar till

  Hon har varit verksam i privat och offentlig sektor, mässor, konferenser samt kick-offs.

Talaren utgår från Västra Götaland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande, Aktiverar publiken
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Eva Mark har doktorerat i teoretisk filosofi och har en grundutbildning i psykoterapi. Hon har kombinerat en 30-årig akademisk karriär vid Göteborgs universitet med egen konsultverksamhet. Till befattningarna hör lektor, studierektor, ansvarig för strategiskt jämställdhetsarbete samt en central studierektors- och prefektutbildning. Under 10 år var Eva föreståndare för Grundtviginstitutet, som arbetade med universitetets interna bildningsarbete och samverkade med andra bildningsorganisationer i regionen.

Hennes kombination av analytisk förmåga förvärvad genom filosofisk forskning, handfast erfarenhet av arbete med ledar- och organisationsutveckling inom jämlikhetsområdet samt långvarigt psykoterapeutiskt arbete med bildningsfrågor ur både folkbildnings- och akademiskt perspektiv har genererat ett stort antal uppdrag i egen regi. Uppdragen har handlat om coaching och om att driva organisatorisk förändringsverksamhet och ledarutveckling ur ett genus- och jämställdhetsperspektiv i små och stora organisationer.

En särskild nisch under de senaste 15 åren har varit konstorganisation och konstutveckling ur genusperspektiv, undervisning vid konstskolor samt akademisk konstutveckling i mötet mellan konstnärliga praktiker och filosofi.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

Sandra Lindström

Sandra Lindström talar om jämställdhet, relationer och vardagens utmaningar. Hon förklarar hur språk, makt och beteenden fungerar genom konkreta och vardagsnära exempel.&

Jeanette Rahbe

Jeanette Rahbe ger inblick i våldsdrabbade barns svåra situation och ungas berättelser om sin utsatthet, liksom i hur de vill bli bemötta. Hon klargör för åhörarna vad vå

Paulina Bengtsson

Paulina Bengtsson föreläser öppet och gripande om de tabubelagda ämnena sexuella övergrepp och människohandel. För sexton år sedan våldtogs och såldes Paulina av sin partner. När livet

Matilda Andersson

Matilda Andersson hjälper företag och organisationer att arbeta med jämställdhet, mångfald och inkludering på ett framgångsrikt sätt. Matilda är expert på diskriminering,

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap