Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Erik Jannesson

Vill du nå full resurseffektivitet i din organisation? Erik Jannesson ger dig styrverktygen under en föreläsning, workshop eller utbildning.  Erik tillhör eliten i landet när det gäller mätning av vilka sociala, miljömässiga och ekonomiska effekter och värden som en verksamhet skapar. Likaså om hur vi kan förstå dessa värden så att de går att ställa mot varandra och mot den totala resursåtgången. 

Tack vare sina roller som forskare, universitetslärare, författare och konsult har Erik byggt upp ett unikt kunnande kring styrning. Det är grundat i såväl traditionell och modern ekonomistyrning/verksamhetsstyrning, som mer specifik styrning för hållbarhet. Erik är en mycket uppskattad talare tack vare sin förmåga att göra det komplicerade enkelt. Och för att han alltid ger konkreta redskap som du kan använda direkt.   

Bland tidigare uppdragsgivare märks: Hypergene, Malmö stad, Riksbyggen, Skandia, Sveriges Kommuner och Landsting, Sveriges Stadsmissioner och Västra Götalandsregionen.

 • Effekten av att boka Erik Jannesson

  Eriks styrka ligger i att konkretisera. På ett engagerat sätt får publiken tankeväckande insikter och tydliga verktyg för styrning som bidrar till långsiktigt värdeskapande. Erik sår frön hos publiken, vilka är redo att gro så fort åhörarna är tillbaka i verksamheten.

 • Erik Jannesson som talare

  Eriks styrka ligger i att göra det komplexa konkret. På ett engagerat sätt ger han insikter och tydliga verktyg för styrning som bidrar till långsiktigt värdeskapande. Han sår frön hos publiken, vilka gror så fort åhörarna är tillbaka i sin verksamhet.

 • Så arbetar Erik Jannesson

  För Erik är det viktigt att du som uppdragsgivare får ut så mycket nytta som möjligt. Han är därför mån om att skräddarsy upplägget och använda konkreta exempel utifrån just din verksamhet. Allt i syfte att budskapet ska träffa så rätt som möjligt. Du som uppdragsgivare kan därför räkna med att Erik vill prata med dig vid ett flertal tillfällen inför hans uppdrag för att på så sätt stämma av inriktning, innehåll och upplägg.

 • Erik Jannesson erbjuder

  Eriks unika kunskap och kompetens lämpar sig utmärkt att använda i exempelvis den stora salsföreläsningen, det lilla intima diskussionsseminariet eller den handgripliga workshopen. Det kan också vara den djupgående utbildningen, den omfattande processledningen eller den korta men kärnfulla konsultinsatsen. Eriks insikter och budskap är dessutom lämpliga för många målgrupper, såsom ledningsgrupper, politiker, controllers, verksamhetsutvecklare och verksamhetsutförare.

 • Erik Jannesson passar till

  Eriks unika kunskap och kompetens lämpar sig utmärkt för större organisationer inom den privata, offentliga eller sociala sektorn.

Talaren utgår från Östergötland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska

Erik är i grunden civilekonom och därefter ekonomie doktor i strategisk ekonomistyrning. Han är numera dels partner på företaget Serus, dels universitetslektor i strategisk ekonomistyrning.

Jannesson har deltagit i ett världsunikt forskningsprogram om styrningens betydelse för organisationers konkurrenskraft. Inom programmet har ett antal djupgående longitudinella studier genomförts av framför allt stora svenska börsbolag, bland annat Scania och Atlas Copco. Av dessa kom viktiga lärdomar om hur framgångsrika företag styrs. Erik bjuder gärna på dessa under föreläsningarna. Framför allt handlar det om att han delar med sig av sin gedigna kunskap om de centrala komponenterna i styrmodeller och betydelsen av en välgenomtänkt och välbalanserad styrmix.

Erik har skrivit flera böcker. T ex: Så mäts socialt hållbart värdeskapande, Organisering och styrning av sociala investeringar och Boken om ekonomistyrning. Han har dessutom varit redaktör för böckerna Perspektiv på ekonomistyrning och Strategy, control and competitive advantage – Case study evidence. Den sistnämnda är en sammanställning av resultaten av det nyss nämnda forskningsprogrammet.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

Göran Nilsson

Organisationer möter ofta dynamik och osäkerhet i omvärlden med ökad toppstyrning, mer detaljerad planering och hårdare uppföljning. Men som många upptäcker är detta som

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap