Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Cecilia Hed Malmström

Cecilia Hed Malmström var den första svenska kvinnan på Sydpolsbasen Amundsen-Scott och den första svenskan som jobbade som isborrtekniker i projektet Amanda på Sydpolsbasen Amundsen-Scott, Antarktis. 

Under fyra månader, 1993, bodde hon i ett tält i minus 50 grader på Amundsen-Scott-basen – den geografiska sydpolen. År 2011 sände SVT en dokumentär, ”Polarguiden”, om Cecilia och hennes arbete. Hon har fått medalj av National Science Foundation för sin tid på Polarplatån. 

Idag är hon polarguide och föreläser om polarmiljöer, klimatet, arbetsmiljö och ledarskap. Hennes föredrag bjuder på ett annorlunda perspektiv från extrema miljöer och hur dessa påverkar och tydliggör ledarskap och sociala mönster, inte minst de mellan kvinnor och män. En av de viktigaste utgångspunkterna som hon arbetar efter är ”Vi är varandras arbetsmiljö”.

 • Effekten av att boka Cecilia Hed Malmström

  Cecilia Hed Malmströms föredrag bjuder på vidare perspektiv från extrema miljöer och hur dessa påverkar ledarskap och sociala mönster, inte minst de mellan kvinnor och män. Publiken får vidgade vyer, ökad medvetenhet och verktyg till förändring.

 • Cecilia Hed Malmström som talare

  Cecilia har en stark och varm lyskraft. Hon tar plats med sitt härliga skratt, livliga berättande och sin öppenhet.

 • Cecilia Hed Malmström erbjuder

  Cecilias föreläsningar visar på problembilder som vi inte alltid reflekterar över. Hur vi människor reagerar och förväxlar. Hur olika vi är som kvinnor och män. Men också hur enkelt det kan vara att få till en önskad förändring. En av de viktigaste utgångspunkter som hon arbetar efter är att ”Vi är varandras arbetsmiljö”.

 • Cecilia Hed Malmström passar till

  Cecilias föredrag passar både stora såväl som små grupper, både inom privat och offentlig sektor.

Talaren utgår från Gävleborg
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Kvinna
Språk Svenska

Cecilia Hed Malmström är läraren som blev polarguide med både Arktis och Antarktis som arbetsområden. Hon är utbildad geograf, och har tidigare varit anställd på Vetenskapsakademien och som sakkunnig i Riksdagen.

På den vindpinade glaciärskorpan, där temperaturen många gånger kunde sjunka ned till –58 grader, arbetade Cecilia som borrtekniker i ett internationellt forskarteam vars uppgift var att bygga världens största teleskop. Hon blev Sveriges första kvinna att stå på den geografiska sydpolen 1993.

Cecilia har lång erfarenhet av att arbeta i organisationer under förändring. De kan vara isolerade med utsatt ledarskap och tuffa för en kvinna i en mansdominerad värld.

Cecilia har under flera år åkt runt i Sverige och andra länder och berättat om Amanda-projektet, som idag heter Ice Cube. Detta gav henne senare möjligheten att arbeta på expeditionsbåtar som går i Chiles fjordar och Antarktis. Sommaren 2006 började hon även arbeta i Arktis på Grönland och Spitsbergen. Både som föreläsare som Assisterande Expeditionsledare.

Cecilia är också författare till självbiografin ”Mina motpoler”. I den berättar hon om utmaningarna i att samtidigt vara polarguide, forskare och mamma.

Hon har fått medalj av National Science Foundation för sin tid på Polarplatån och år 2011 sände SVT 2011 en dokumentär, ”Polarguiden”, om Cecilia och hennes arbete. Cecilia har nya expeditioner under 2019 – 2020.

Cecilias föredrag bjuder på vidare perspektiv från extrema miljöer och hur dessa påverkar ledarskap och sociala mönster, inte minst de mellan kvinnor och män. Publiken får vidgade vyer, ökad medvetenhet och verktyg till förändring.

Cecilia har en stark och varm lyskraft. Hon tar plats med sitt härliga skratt, livliga berättande och sin öppenhet.

Cecilias föreläsningar visar på problembilder som vi inte alltid reflekterar över. Hur vi människor reagerar och förväxlar. Hur olika vi är som kvinnor och män, mellan olika kulturer. Men också hur enkelt det kan vara att få till en önskad förändring, förutsatt att det finns en vilja. Under senare år använder Cecilia också erfarenheter kring integration, kulturer och olikheter och hur det kan användas som styrkor. En av de viktigaste utgångspunkter som hon arbetar efter är att ”Vi är varandras arbetsmiljö”.

Cecilias föredrag passar både stora såväl som små grupper, både inom privat och offentlig sektor.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Cecilia Hed Malmström talar om:

 • Hållbarhet, klimat och miljöfrågor – Varför då?

  Klimatet, Miljö, hållbarhet och sårbara områden – det kommer att handla om Klimateffekter, polara områden som sårbara, djurens situation, forskningen på polara områden och det faktum varför man ändå åker ner med människor till dessa områden. I denna del berör Cecilia även företagens ansvar och det faktum att företagen går steget före politikerna. Hon reder ut begreppen kring hållbarhet, strategier, visioner och kommer in på förordningar som driver utvecklingen framåt. Hon berör Sveriges miljömål, FN:s 17 hållbarhetsmål, historien från ISO till Rapportering. Här bygger Cecilia ihop de delar som ni anser att ni behöver i ert företag eller organisation. Delar av denna föreläsning berör även integration.

 • Ledarskap, organisationsförändringar och arbetsglädje – på vems villkor?

  (Drivkraft och arbetsglädje, förändringsarbete i organisationer, vi är varandras arbetsmiljö, Ledarskap från ett medarbetarperspektiv, Manligt och kvinnligt ledarskap, kulturer – integration, företagskulturer, Ledarskap i utsatta områden) Att vara ledare är krävande. Detta föredrag visar hur ledarskap kan se ut i utsatta områden, allt som oftast är det hierarkiskt. Cecilia talar även om skillnaden mellan att arbeta under manligt eller kvinnligt ledarskap. Hur man som arbetare kan ställa krav och vara utmanade för en ledare. Hela föredraget bygger på erfarenheter från Sydpolsbasen Amundsen-Scott och det arbete Cecilia gjorde där i fyra månader boende i tält, men också genom sina år ombord på skepp i polara områden, rent traditionellt arbete från riksdagen eller privat organisation. Cecilia använder också sina barn och det liv som de gjort med flytt till Island, muslimsk syrisk familj, arbete i försvaret bl.a. Hennes föredrag bjuder på ett annorlunda perspektiv från extrema miljöer och hur dessa påverkar och tydliggör ledarskap och sociala mönster, inte minst de mellan kvinnor och män men även mellan kulturer. En av de viktigaste utgångspunkterna som hon arbetar efter är ”Vi är varandras arbetsmiljö” och allas lika värde – och det kan vara utmanade ibland.

 • Turism och destinationsutveckling – för vem då?

  Att sälja det som inte finns, att sälja en upplevelse, Destinationsutveckling, Hållbara upplevelser och produktutveckling inom besöksnäringen. Att arbeta inom turismnäringen kan vara det svåraste jobb som finns. En upplevelse sker här och nu, kan inte göras om. Produktion och konsumtion av upplevelsen sker samtidigt och är alltid individuell. Men det finns några styrmedel för att säkerställa en upplevelse, för att styra kundens beteende. Cecilia tar dig med på en resa där du blir gästens guide, gästens glasögon och den som avgör hur gästen ska uppleva.

Expertområden:

Prisklass:

Enligt offert

 • Mer om priser

  Uppgift saknas. Jag har legat på 15-25´beroende på tidåtgång ex workshop 25 då det blir 3-5 timmar

 • Mitt motto

  ”Drink some coffee and pretend you know what you’re doing.”

Cecilia Hed Malmström - Vi är varandras arbetsmiljö

Andra talare inom samma område

Susanne Sköld

Susanne Sköld en passionerad föreläsare och utbildare med ett prestigelöst förhållningssätt till Team och Ledarskap. Deltagaren bjuds med på insikter i Feedback och vikten av att uppmuntra ...

Ruth Brännvall

Ruth Brännvall är föreläsaren som talar om ledarskap och ledarskapet i interkulturella organisationer. Olika situationer kräver olika sorts ledarskap och hur man som chef ska agera för att v

Max Behesht

R. Max Behesht är en internationell föreläsare och inspiratör, som introducerar ett aktivt servicetänk som framgångsrikt påverkar hela organisationens kultur, engagemang och prestati

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap