Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Cecilia Hed Malmström

Cecilia Hed Malmström

Cecilia Hed Malmström var den första svenska kvinnan på Sydpolsbasen Amundsen-Scott och den första svenskan som jobbade som isborrtekniker i projektet Amanda på Sydpolsbasen Amundsen-Scott, Antarktis. Under fyra månader, 1993, bodde hon i ett tält i minus 50 grader på Amundsen-Scott-basen – den geografiska sydpolen. År 2011 sände SVT en dokumentär, ”Polarguiden”, om Cecilia och hennes arbete. Hon har fått medalj av National Science Foundation för sin tid på Polarplatån. 

Idag är hon polarguide och föreläser om polarmiljöer, klimatet, arbetsmiljö och ledarskap. Hennes föredrag bjuder på ett annorlunda perspektiv från extrema miljöer och hur dessa påverkar och tydliggör ledarskap och sociala mönster, inte minst de mellan kvinnor och män. En av de viktigaste utgångspunkterna som hon arbetar efter är ”Vi är varandras arbetsmiljö”.

 • Effekten av att boka Cecilia Hed Malmström

  Cecilia Hed Malmströms föredrag bjuder på vidare perspektiv från extrema miljöer och hur dessa påverkar ledarskap och sociala mönster, inte minst de mellan kvinnor och män. Publiken får vidgade vyer, ökad medvetenhet och verktyg till förändring.

 • Cecilia Hed Malmström som talare

  Cecilia har en stark och varm lyskraft. Hon tar plats med sitt härliga skratt, livliga berättande och sin öppenhet.

 • Cecilia Hed Malmström erbjuder

  Cecilias föreläsningar visar på problembilder som vi inte alltid reflekterar över. Hur vi människor reagerar och förväxlar. Hur olika vi är som kvinnor och män. Men också hur enkelt det kan vara att få till en önskad förändring. En av de viktigaste utgångspunkter som hon arbetar efter är att ”Vi är varandras arbetsmiljö”.

 • Cecilia Hed Malmström passar till

  Cecilias föredrag passar både stora såväl som små grupper, både inom privat och offentlig sektor.

Talaren utgår från Gävleborg
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Kvinna
Språk Svenska

Cecilia är läraren som blev polarguide med både Arktis och Antarktis som arbetsområden. Vidare är Cecilia är utbildad geograf, och har tidigare varit anställd på Vetenskapsakademien och som sakkunnig i Riksdagen.

På den vindpinade glaciärskorpan, där temperaturen många gånger kunde sjunka ned till -58 grader, arbetade Cecilia som borrtekniker i ett internationellt forskarteam vars uppgift var att uppföra ett teleskop.

Cecilia Hed Malmström har lång erfarenhet av att arbeta i organisationer under förändring. De kan vara isolerade med utsatt ledarskap och tuffa för en kvinna i en mansdominerad värld.

Cecilia har under flera år åkt runt i Sverige och andra länder och berättat om Amanda-projektet, som idag heter Ice Cube. Detta gav henne senare möjligheten att arbeta på kryssningsbåtar som går i Chiles fjordar och sedan fortsätter till Väst-Antarktis. Sommaren 2006 började hon arbeta för Spitsbergen Travel i Norge, liksom senare på fartyget Nordstjernan som Assisterande Expeditionsledare.

Cecilia Hed Malmström är också författare till självbiografin ”Mina motpoler”. I den berättar hon om utmaningarna i att samtidigt vara polarguide, forskare och mamma.

Hon har fått medalj av National Science Foundation för sin tid på Polarplatån och år 2011 sände SVT 2011 en dokumentär, ”Polarguiden”, om Cecilia och hennes arbete.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Cecilia Hed Malmström talar om:

Expertområden:

Prisklass:

Enligt offert

 • Mer om priser

  Uppgift saknas. Jag har legat på 15-25´beroende på tidåtgång ex workshop 25 då det blir 3-5 timmar

 • Mitt motto

  Drink some coffee and pretend you know what you’re doing

Cecilia Hed Malmström - Vi är varandras arbetsmiljö

Andra talare inom samma område

Susanne Sköld

Susanne Sköld en passionerad föreläsare och utbildare med ett prestigelöst förhållningssätt till Team och Ledarskap. Deltagaren bjuds med på insikter …

Yamina Enedahl

Yamina håller motiverande föreläsningar om  prestation, motivation, innovation och ledarskap och hur man sätter mål och skapar prestationsmiljöer så att …

Ruth Brännvall

Ruth Brännvall är föreläsaren som talar om ledarskap och ledarskapet i interkulturella organisationer. Olika situationer kräver olika sorts ledarskap och hur man som …

Max Behesht

R. Max Behesht är en internationell föreläsare och inspiratör, som introducerar ett aktivt servicetänk som framgångsrikt påverkar hela …

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

”icon” VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

”icon” OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

”icon” GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

”icon” OM SVERIGES TALARE

”icon” HITTA HIT

”icon” BLOGG

icon Nyhetsbrev

icon Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon:  0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

”icon”E-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

Roos & Tegnér 7A Hotell UKKO.se

© 2008–2018 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap