Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Omvärld, politik, juridik / Omvärld / Björn Magnus Ottosson

Björn Magnus Ottosson

Björn Magnus Ottosson föreläser om internationella relationer, strategi och säkerhetspolitik, men framför allt talar han om amerikansk politik. Han ger dagsaktuella frågor och händelser en bredare kontext, där han anknyter till aktuell forskning.

Donald Trump och USA:s förändrade relationer till omvärlden är ett av hans huvudämnen i vinter. Tidigare har han föreläst om amerikansk politik, presidentvalet 2016, Nordkorea-frågan, Parisavtalet, Irans kärnvapenprogram, USA–Kina-relationen, masskjutningar och USA:s vapenlagar samt den ökande polariseringen i det amerikanska samhället. 

Björn är doktor i statsvetenskap vid Stockholms Universitet. Han är en frekvent anlitad expert på amerikansk politik i tidningar, radio och tv.

 • Björn Magnus Ottosson som talare

  Som föreläsare är Björns ambition att öka förståelse och bredda kunskaperna kring ämnen som på olika vis berör oss alla. Han fäster stor vikt vid att begripliggöra komplicerade händelser och skeenden, samtidigt som han undviker akademisk jargong.

  I sina föreläsningar ger han dagsaktuella frågor och händelser en bred kontext.

 • Så arbetar Björn Magnus Ottosson

  Som föreläsare är Björns ambition att öka förståelsen och bredda kunskaperna kring ämnen som på olika vis berör oss alla. Hans förhoppning är att varje åhörare ska känna sig berikad och mer insatt i ämnet efter en föreläsning.

  Björn utgår alltid från kundens behov vid utformningen av ett föredrag. Han är flexibel i föreläsningens längd, upplägg, ämne och utgångspunkt. Oavsett om han har tekniska hjälpmedel eller inte, är han öppen för en interaktion med åhörarna, och han svarar gärna på frågor.

 • Björn Magnus Ottosson erbjuder

  Björn Ottosson fäster stor vikt vid att anpassa föreläsningen till kundens specifika intressen. Han erbjuder både bredare introduktionsföreläsningar samt fördjupade föreläsningar i specifika frågor.

 • Björn Magnus Ottosson passar till

  Eftersom Björn är väldigt flexibel och anpassningsbar, passar föreläsningarna i de flesta sammanhang.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Björn har en kandidatexamen i idéhistoria samt en magisterexamen och en doktorsexamen i statsvetenskap. Sedan 2004 forskar och föreläser han om internationella relationer vid Stockholms Universitet. Han har intensivt följt amerikansk politik med fokus på utrikespolitiken i snart två decennier.

Björn har disputerat i statsvetenskap med en avhandling om amerikansk kultur och strategi. Bland annat har han varit gästforskare på Johns Hopkins School of Advanced International Studies i Washington DC.

Björn har framträtt i både radio och tv. Han skriver frekvent i framförallt SvD om amerikansk politik och internationella relationer.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Otroligt duktig!"

2018-09-10, 13:26

”Vi har bokat Björn för ett par mindre föredrag om internationella relationer och amerikansk politik. Han är otroligt duktig på att anpassa sig till ämnet, publiken och är öppen för interaktion med åhörarna. Han fångade åhörarnas intresse så snart han kom in i rummet och fick igång flera bra diskussioner. Han har dessutom alltid svar på tal och han backar alltid upp med aktuell forskning. Jag vill varmt rekommendera Björn Magnus Ottosson om ni vill ha en vass och kunnig föreläsare” -Angelica Perales Svensson (Leith Society)

Andra talare inom samma område

Cecilia Garme

Cecilia Garme är politisk journalist och mycket rutinerad moderator. Hon leder ofta paneldebatter med högt tempo, tuffa frågor och god stämning. Hennes specialområden är politik, arbetsmarknad och a

Peter Siljerud

Framtidsforskaren och inspirationsföreläsaren Peter Siljerud avslöjar aktuella trender och utmaningar inom digitaliseringen. Likaså banbrytande framtidsvisioner, avsedda att väcka nya tan

Maria Dolores Ehrling

Maria Dolores Ehrling får dig och organisationen att ta kommandot och fungera bättre. Hon har 20 års erfarenhet inom HR, ledarskap och säkerhetsarbete från både privat och offentlig verks

Ann-Margret Tengblad

Ann-Margret Tengblad är expert på interkulturell kommunikation och är en väl anlitad föreläsare, konsult och utbildare. Ann-Margret berättar på ett underhållande och inspirerande sätt om hur vi kan

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap