Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Kända personer / Företagsledare / Azita Shariati

Azita Shariati

Azita Shariati är en av Sveriges mest hyllade näringslivsprofiler, och hon erbjuder idag tre anpassningsbara föreläsningar inom inkluderande och hållbart ledarskap, förändringsledning, mångfald, jämställdhet och personlig utveckling.

  • Hållbart ledarskap och mångfald
    Under hennes ledning har Sodexo gått från 14 till 50 procent kvinnor i ledningsgruppen på fem år. Azitas lyhörda och inkluderande ledarskap handlar om att se individen, och hur det i kombination med jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat. Det blir också enklare att hitta och behålla rätt kompetens inom organisationen.
  • Förändringsledning
    Azitas föreläsning om förändringsledning går igenom något som är helt nytt för många. Hon går igenom hur viktigt det är att använda de resurser som redan finns i organisationen, hur mångfald och jämställdhet är en bidragande faktor till en stabil förändringsresa och hur man ser till att kompetenserna inom organisationen kompletterar varandra.
  • Personlig utveckling och inställning
    En inspirerande föreläsning där Azita poängterar varje individs egna ansvar för att bygga och paketera sitt varumärke. Genom hennes unika resa avslöjar hon att ingenting är omöjligt, bara man bestämmer sig. Med hjälp av personliga berättelser beskriver hon på ett inspirerande sätt, hur hon som nyanländ till Sverige valde att inkludera sig själv i samhället genom att lära sig språket – studera eller arbeta. Hon var aldrig sysslolös.
Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Svenska

1988 kom hon till Sverige från Iran endast 20 år gammal, utan nätverk och utan att kunna språket. 2015 utsåg Veckans Affärer henne till Näringslivets mäktigaste kvinna.
Hon började arbeta hos Sodexo 1998 och första anställningen inom bolaget var som restaurangchef. Hon har sedan dess bland annat varit försäljningsdirektör, affärsområdeschef och Sverigechef.

Sedan 2017 är Azita VD för Sodexo Nordics- ett företag som idag utvecklar, leder och levererar servicetjänster till företag, institutioner och offentlig sektor. Bolaget omsätter 7 miljarder och har drygt 11 000 anställda.

Hon hyllas för sin lyhörda och inkluderande ledarstil, av henne själv beskriven som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda. Hon brinner för mångfald- och jämställdhetsfrågor och vet av egen erfarenhet hur detta kan bidra till ökad tillväxt och bättre resultat. Under Azitas ledning har Sodexo gått från 14 till 50 procent kvinnor i ledningsgruppen.

Förutom att utses till Näringslivets mäktigaste kvinna har hon också fått utmärkelsen Sveriges bästa chef, vunnit ”European Role model of the year”, och hamnat i toppen av ”Top 20 Women in Business in Northern Europe. 2016 kammade hon hem titeln Årets direktör samt utsågs till Årets Superkommunikatör av tidningen Resumé. 2017 gav hon ut biografin och ledarskaps­boken ”Hela bilden”.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

Ingela Nordenhav

Ingela är en av de som låg bakom den mångfaldigt prisade filmen där Jean-Claude van Damme gör en “split” mellan två lastbilar, som gjorde att Volvo lyckades fånga en betydligt bredare publik än s

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap