Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Anna-Karin Rybeck

Anna-Karin talar om våld i alla dess former, och erbjuder en unik spegling av våldsutsatta personers vardag. Hon utbildar främst åhörarna om hedersvåld och våld i nära relationer, samt om hur man hanterar och bemöter en person som är utsatt för våld. Detta inkluderar även barn i skolan. 

Hennes pedagogiska förmåga och djupa kunskap tillåter henne att anpassa föreläsningarna efter kundens behov, så att det ska bli så relevant som möjligt för både åhörarna och verksamheten. Det passar både stora och små grupper - allt från ledningsgrupper till hela skolor. Föreläsningarna kan anpassas efter ålder på åhörarna och passar i både privat och offentlig sektor. 

Anna-Karin är fil dr i teoretisk psykiatri och publicerad forskare, som vänt sina krafter mot att arbeta med och driva skyddade boenden. Hon är en av Sveriges främsta experter inom området våld i nära relationer och hedersvåld och syns kontinuerligt i media.

Urval av tidigare beställare:
Räddningstjänster i hela Sverige
socialtjänsten
sjukvård
skolor
landsting och kommuner

 • Effekten av att boka Anna-Karin Rybeck

  Anna-Karin ger en unik vinkel in i våldsutsattas personers vardag och problematik. Hon närmar sig frågan på ett både praktiskt och teoretiskt sätt och har väl beprövade metoder. Hon är engagerande och passionerad och lyfter hot och våld på ett sätt som får oss att inse att det är allas problem och inte begränsat till dem som är utsatta. Anna-Karin tror på att inte göra människor till offer, och fokuserar på att lyfta upp och synliggöra dem på ett sätt som konstruktivt och konkret förändrar deras liv.

 • Anna-Karin Rybeck som talare

  Inspirerande, gripande, motiverande och lyckas skapa en föreläsning som pratar lätt om något så komplex.

 • Så arbetar Anna-Karin Rybeck

  Anna-Karin anpassar föreläsningar efter behov, och erbjuder workshops och föreläsningar för stora och små grupper - allt från ledningsgrupper till hela skolor. Föreläsningarna kan anpassas efter ålder på åhörarna och passar i både privat och offentlig sektor.

 • Anna-Karin Rybeck erbjuder

  Anna-Karin anpassar föreläsningar efter behov, och erbjuder workshops och föreläsningar för stora och små grupper - allt från ledningsgrupper till hela skolor. Föreläsningarna kan anpassas efter ålder på åhörarna och passar i både privat och offentlig sektor.

 • Anna-Karin Rybeck passar till

  Anna-Karin föreläser i hela landet, både inom privat och offentlig sektor.
  Räddningstjänster i hela Sverige, socialtjänsten, sjukvård, skolor, landsting och kommuner.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Kvinna
Språk Svenska

Anna-Karin Rybeck har vigt sitt liv åt att hjälpa människor och djur som samhället inte ser. Hon leder med hjärtat men är beredd att slåss för allas jämlika rättigheter. Hon vågar stå upp i hotfulla situationer, och ägnar all sin tid åt våldsutsatta individer. Under flera år har hon startat, byggt upp och drivit skyddade boenden specialiserade på den högsta nivån av hot om dödligt våld. Det här har fört med sig en ökad hotbild mot även henne men hon är ändå ute och föreläser och gör intervjuer i poddar och tidningar för att skapa en diskussion kring våldsutsatthet och förebyggande åtgärder.

Anna-Karin är fil dr i teoretisk psykiatri och publicerad forskare, som vänt sina krafter mot att arbeta med och driva skyddade boenden. Sedan flera år driver hon boendet Safe-Care, som är specialiserat mot den högsta graden av våld och hot om våld. Hon ser varje individ och arbetar intensivt för att även husdjuren ska bli räddade ur farliga situationer. 2018 startade hon tillsammans med Anders Tengström, docent på Karolinska Institutet, stiftelsen Closer to Good som arbetar för en förhöjd livskvalitet och vardag för personer som lever under skydd, och som aktivt arbetar för jämlika rättigheter. Något som ligger Anna-Karin särskilt varmt om hjärtat är att barn och ungdomar inte ska hamna i ett ännu större utanförskap på grund av begränsade resurser från samhället, och därför arbetar Closer to Good mycket med att bidra till exempelvis hobbies och lovaktiviteter. Budskapet är att alla människor förtjänar att få leva och inte bara överleva.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

Mia Rydell

Mia Rydell föreläser om våld i nära relationer, människohandel och andra ämnen med anknytning till kriminologi. Hon involverar publiken och använder inte sällan skådespel

Jeanette Rahbe

Jeanette Rahbe ger inblick i våldsdrabbade barns svåra situation och ungas berättelser om sin utsatthet, liksom i hur de vill bli bemötta. Hon klargör för åhörarna vad vå

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap