Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Anders Bergström

Anders Bergström har 40 års erfarenhet från företagsledning, affärsutveckling, försäljning och marknadsföring i ett stort antal länder över hela världen. I allt från nystartade bolag till börsbolag.
Han arbetar idag som konsult och och stöd till ägare, styrelse och ledningar i små- och medelstora företag. Anders har också styrelseerfarenhet från familjeägda företag. 

Anders föreläser främst om internationalisering, leder workshops kring internationalisering, hur företag sätter mål och vilka kompetenser och övriga resurser som krävs för att nå målen. Han fungerar som coach till ägare och VD som behöver en extern samtalspartner. 

Genom sin långa erfarenhet både som anställd och egenföretagare, från svenska och utländska företag i flera olika branscher så kan Anders ge företagen och deras ägare och ledning stöd och råd. Anders har ofta själv suttit i samma position som kunderna, har upplevt samma problem, framgångar och misslyckanden. Han delar frikostigt med sig av råd och hur andra företag löst liknande problem, dock med insikten och ödmjukheten att varje företag är unikt och det ofta är företaget självt som har lösningarna men där den extern konsulten kan fungera som katalysator.

Urval av tidigare beställare:
ALMI Företagspartner Mälardalen
ALMI Företagspartner Uppsala
ALMI Företagspartner Östergötland
Altios International, Frankrike
American Embassy, Stockholm
Dalarna Science Park, Borlänge
Enterprise Europe Network, Västerås
George Washington University, USA
Irish Trade Board, Irland
Korea Trade-Investment Promotion Agency, Stockholm
Locate in Scotland, Storbritannien
Lovak AB, Västerås
Länsstyrelsen Gävleborg
Multecsa, Mexico
Mälardalens Frukt & Grönsaker, Västerås
Powertools, Enköping
Qloss AB, Uppsala
Stockholms Handelskammare, Stockholm
Strandberg Guitars, Uppsala
Tricoflex, Frankrike
Vilnius Gediminas Technical University, Litauen
W Global, Sydkorea
Zpecta, Upplands Väsby

 • Effekten av att boka Anders Bergström

  Anders långa, unika erfarenhet från svenskt och internationellt affärsliv på hög nivå från olika branscher både som egenföretagare och anställd ger beställaren ökad insikt och kunskap kring olika alternativ att utveckla affärsidén, affärsstrategin, organisationen, ledningen och ägarna.

 • Anders Bergström som talare

  Engagerad som gärna involverar publiken med frågor och dialog. Anders
  använder sig av sina egna erfarenhet och bjuder på självupplevda situationer från ett långt internationellt affärsliv. Humor och glimten i ögat i kombination med seriositet och kunnande präglar föreläsningen.

 • Så arbetar Anders Bergström

  Talaren använder oftast ett fast föredrag kring internationalisering, medan workshops inom internationalisering, företagens mål och strategier samt kompetensinventering utgår från beprövade modeller som normalt kan anpassas efter kundens behov och önskemål.

 • Anders Bergström erbjuder

  Inspirationsföredrag, utbildande föredrag.

 • Anders Bergström passar till

  Föredrag om internationalisering: Privat och offentlig sektor, mässor, konferenser
  Workshops kring internationalisering, organisationsutveckling och kompetensinventering: Privat och offentlig sektor

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Anders är civilekonom från Stockholms universitet. Han har förutom mångårig erfarenhet som konsult i egna företag bland annat haft befattningar som dotterbolags-VD i USA, marknadschef och affärsområdeschef i ett svenskt börsbolag och chef för investeringsfrämjande på Stockholm Business Region.

Anders har stor vana från strategiarbete på ledningsnivå, affärsutveckling och internationella förhandlingar, samt budget- och personalansvar både i Sverige och internationellt. Han har arbetat med selektering av agenter och distributörer, implementerat och följt upp exportsatsningar och ansvarat för försäljning i ett flertal utländska dotterbolag. Utvärdering och val av agenter och distributörer liksom uppstart av dotterbolag är andra områden han arbetar med. Anders föreläser också och håller workshops om internationalisering.

Inom verksamhetsutveckling arbetar Anders både som mentor och genom workshops med ägardirektiv, marknads- och försäljningsstrategier, lednings- och organisationsfrågor, kompetensförsörjning och lönsamhetsförbättringar samt som mentor till ägare och VD för att stödja deras professionella och privata utveckling.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Hög trovärdighet!"

2018-11-16, 12:29

"Zpecta AB utvecklade en ny typ av belysning som baserade sig på LED, vid den tidpunkten en oprövad teknik. Belysningen som var avsedd för en internationell marknad hade många unika egenskaper. Anders genomförde som inhyrd marknadschef internationella marknadsanalyser, bl a tillsammans med George Washington University, som ledde till en kvalificerad marknadsplan. Marknadsplanen skapade en hög trovärdighet vilket ledde till att investerare, privata och offentliga, kunde knytas till bolaget"

Tommy Schavon, Grundare och f.d. VD Zpecta AB

"Humor, engagemang och gedigen kunskap!"

2018-11-16, 12:29

"Under sin tid som styrelseledamot i Europa Institutet har Anders varit ett stor stöd när det gäller vår verksamhetsinriktning och strategi. Med humor, engagemang och gedigen kunskap har han engagerat sig i vår verksamhet."

Christina Söderström-Nilsson, f.d. VD Europainstitutet

"Stor ödmjukhet, engagemang och generositet!"

2018-11-16, 12:28

"Anders har varit ett stort stöd under Qloss tillväxtresa. Han har bidragit både med ovärderlig insikt gällande strategiska beslut och med sin gedigna erfarenhet. Med stor ödmjukhet, engagemang och generositet har han varit med och lotsat oss genom ett generationsskifte där han hjälpt oss bibehålla fokus."

Anna af Uhr, VD Qloss AB

"Vi kan varmt rekommendera Anders!"

2018-11-16, 12:26

"Anders har hjälpt oss att etablera vår verksamhet i Sydkorea. Utan Anders breda erfarenhet av internationalisering samt hans stora kontaktnät hade vår möjlighet att realisera vår export av svensk företagskultur och ledarskap till Sydkorea inte varit möjlig. Under åren har Anders funnits med som ett mycket viktigt bollplank där vi har fått stöd och rådgivning för att förstå internationella affärer. Vi kan varmt rekommendera Anders till företag när de vill påbörja eller utöka sin internationalisering."

Magnus Jonason, Ägare Lovak AB

"Vi är mycket nöjda!"

2018-11-16, 12:24

"Vårt företag har under de senaste åren växt kraftigt och våra ledningsfunktioner har därför behövt förstärkas och omorganiseras. Anders har som extern konsult och coach lett förändringsarbetet. Efter den genomförda omorganisationen kan jag som ägare nu fokusera på strategiska, långsiktiga frågor för vår fortsatta tillväxt. Vi har också med Anders hjälp börjat söka fler utländska leverantörer för att bredda vårt produktsortiment.
Vi är mycket nöjda med Anders insatser och vårt samarbete fortsätter."

Johan Erberth, VD/ägare Mälardalens Frukt & Grönt AB

"Ett ovärderligt stöd!"

2018-11-16, 12:23

"Anders har varit ett ovärderligt stöd på en stor del av vår tillväxtresa från garageföretag till multinationellt bolag och en kraft att räkna med i gitarrbranschen. Hans gedigna erfarenhet och insikter har slussat oss igenom flera svåra beslut som alla tagit oss vidare i en positiv riktning."

Ola Strandberg, Grundare/ägare Strandberg Guitars AB

Anders Bergström talar om:

Expertområden:

Prisklass:

12.000 kr - 75.000 kr

 • Mer om priser

  Kortare föreläsning 12.000:-, hel dag 25.000:-
  Workshop 25.000:- - 75.000:-

 • Mitt motto

  Tro på dig själv och ge aldrig upp!

Andra talare inom samma område

Daniel Bak

Daniel Bak reveals the cutting-edge digitalisation trends. He combines this knowledge with know-how from working in different cultures. Daniel leads the way to win-win si

Anette Nordvall

Anette Nordvall är företagets räddande ängel, som älskar försäljning, samarbeten, fusioner och förvärv. Hon är passionerad, visar framåtanda och sätter sig snabbt in i olika verksamhet

Ann-Margret Tengblad

Ann-Margret Tengblad är expert på interkulturell kommunikation och är en väl anlitad föreläsare, konsult och utbildare. Ann-Margret berättar på ett underhållande och inspirerande sätt om hur vi kan

Ruth Brännvall

Ruth Brännvall är föreläsaren som talar om ledarskap och ledarskapet i interkulturella organisationer. Olika situationer kräver olika sorts ledarskap och hur man som chef ska agera för att v

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap