Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Framtid, trender / Digitalisering / Alessandro Halén

Alessandro Halén

Alessandro talar om digitalisering från flera perspektiv, där han ger åhörarna ökad insikt i utmaningarna. De kommer lära sig att undvika kostsamma misstag och förbättra förmågan att driva digitaliseringsprojekt. 

Viljan att bli mer digitaliserad riskerar att bli en “fälla” i form av höga kostnader och ineffektiva system som hindrar effektiva processer. Alessandro utmanar det pågående digitaliseringsracet och belyser de trösklar som kan finnas i en organisation. Han belyser också vad man som beslutsfattare/individ och som organisation bör tänka på för att skapa bästa möjliga förutsättningar för ett lyckat resultat.  En ökad förståelse kommer avsevärt att reducera risken för fallerade projektresultat.

Alessandro Halén har med sin bakgrund både som kund och kravställare mot IT-branschen och sedan som leverantör av IT-tjänster och affärssystem, byggt en bred erfarenhet runt de digitala systemens inmarsch på företagen. Samt de utmaningar som både organisation och individ står inför när system, processer och individer ska samverka.

Urval av tidigare beställare:
IHM Business School

 • Effekten av att boka Alessandro Halén

  Åhörarna kommer få ett bredare perspektiv på vad ”digitalisering” innebär, och lära sig tänka mer ifrågasättande innan man river igång ett digitaliseringsprojekt.  De kommer också få en ökad förståelse för digitaliseringens utmaningar när det gäller “mjuka värden” och gentemot mer “hårda” värden som t.ex. satta/budgeterade operativa mål i den dagliga verksamheten.

 • Alessandro Halén som talare

  Alessandro är en föreläsare som först sätter sig in i vilka åhörare som han kommer att träffa, han vill även gärna veta i vilken kontext som evenemanget ska ske. För att på så sätt skapa en föreläsning som deltagarna får ut så mycket som möjligt av.
  En powerpoint fungerar i regel som visuellt stöd, men han vill främst interagera med åhörarna. Vilket gör att han får snabb återkoppling om något visst ämne kan behövas diskuteras lite extra.

  Alessandros bakgrund gör att han beskrivande kan härleda ämnet till åhörarnas olika tjänsteroller. Han är energisk och driven, där han med sin erfarenhet kan sätta ämnet i en kontext som åhöraren lätt känner igen sig i.

 • Så arbetar Alessandro Halén

  Alessandro sätter sig alltid i in företagets kontext, och vill få en förståelse för vilka åhörarna är och deras mål. För att då kunna anpassa innehållet efter företagets tidigare, pågående och framtida digitaliseringsprojekt. Samt deras utfall och målsättningar.

 • Alessandro Halén erbjuder

  Föredrag 1-4 timmar
  Workshops 1-2 dagar

 • Alessandro Halén passar till

  Konferenser
  Leningsgrupper,
  Seminarier,
  Workshops
  Föreläsningar
  Stöd till projektledning (inför projekt)

Talaren utgår från Skåne
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Alessandro har egna erfarenheter från större digitala projekt, där samarbete mellan hans dåvarande organisation som beställare och den valda IT-leverantören inte fungerade, vilket i sin tur skapade miss-matchning mellan levererat system och verksamhetens processer. Detta medförde att den operativa vardagen blev ansträngd samt att man i förlängningen fick, icke-budgeterade, merkostnader i miljonklassen.

Som ERP-leverantör och BI-konsult, möter Alessandro organisationer som har begränsad förmåga att hantera den digitala utvecklingen och tillvarata de förutsättningar som skapas, med konsekvenser som bristande verksamhetskontroll och ökad ”digital stress”. Samtidigt stöter han också på det motsatta, där överoptimistiska digitaliseringsprojekt ibland kan tendera att ”dränka” en organisation

Alessandro har under sitt arbetsliv varit allt ifrån processutvecklare och verksamhetsutvecklare, till marknadschef, Supply Chain-chef och VD.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Alessandro Halén talar om:

Expertområden:

Prisklass:

20.000 kr - 30.000 kr

Andra talare inom samma område

Andreas Zehlander

Andreas Zehlander föreläser om Employer Branding - varumärkesbyggande av företagets arbetsgivarvarumärke. Anställda som marknadsför företaget ger en massiv effekt för företagets lönsamh ...

Anders Källström

“Digitaliseringen kan bli mänsklighetens mest positiva kollektiva händelse någonsin”. Anders Källström är företagsledare och forskare. Han föreläser om hur digitalisering

Johan Quist

Johan Quist ger lösningarna till hur den offentliga sektorn kan bli bättre och mänskligare. När han hör om Åke, 90 år, som träffat 66 olika läkare på 16 månader, blir Johan genuint ledsen

Camilla Cramner

Camilla erbjuder genom företaget LoyaltyFactory strategier och lösningar kring CRM & Loyalty, inklusive marketing automation. Hon är en flitigt anlitad inspirationstalare inom sitt område

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap