Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Eero Carroll

Jag heter Eero Carroll, kommer ursprungligen från USA och Finland, men har bott i Sverige sedan 1991. I mina tal kan jag adressera mig till fackliga och politiska frågor i ett stort antal politikområden, miljöfrågor, hälsa, frågor om arbetsmiljö, samt militärhistoria och/eller allmän strategi. Jag delger också gärna analyser, utifrån årsredovisningar och annat relevant material, till anställda och ledare i organisationer som har inlett strategiska omvärderingar eller förändringsarbete.

Jag erbjuder framförallt helhetsperspektiv på organisationer och samhällen, där både analys och känsla är framträdande element. Jag har ett unikt och skarpt strategisk öga och lyckas återkommande att behandla svåra ämnen på ett sätt som är både underhållande och belysande. Ni ska boka mig om ni behöver höja blicken från det dagliga görat i era egna liv eller i er organisations handlande och fördjupa era kunskaper om politiska dilemman–även sådana som ni själva brottas med. Jag bistår med att sätta observationer som ni själva gjort i ett bredare analytiskt och strategiskt perspektiv, och är gärna diskussionspartner med er om huruvida era mål, medel och strategiska mål hänger ihop.

Urval av tidigare beställare: 
Statskontoret; Stockholms universitet; Regeringskansliet; Sveriges arbetares centralorganisation (Syndikalisterna); LO-distriktet i Stockholm län

 • Eero Carroll som talare

  Åhörare brukar uppleva mig som engagerad, driven, kunnig, samt både känslomässig och analytisk på väl avvägda sätt. Jag har här två vittnesmål som jag låter tala för sig själva:

  1) “Jag har i min arrangörs roll haft ett gott samarbete med Eero Carroll runt olika genomförda föreläsningar. Han har alltid varit påläst, kunnig i ämnet och retorisk i sin förmåga att förmedla innehåll på ett tydligt och pedagogiskt sätt.”

  2) “Eero Carroll är en oerhört duktig retoriker och en uppskattad talare. Eero fångar publiken han talar inför och sätter väldigt ofta fingret på det outtalade som många känner igen sig i. Hans genuina intresse för samhällsfrågor speglar hans retorik och gör lyssnaren uppmärksam och lämnar ingen oberörd. Eero har under många år talat inför hundratals åhörare vid minnet av Spanienfrivilligas kamp för folkets frihet och de talen har fått stor uppskattning.”

 • Så arbetar Eero Carroll

  Två olika arbetssätt finns: 1) Kateder-föredrag–framlägger då ett helt, i stort oavbrutet, sammanhållet anförande, ibland med pauser för frågor och kommentarer, emellanåt med frågestund först vid slutet. 2) Sokratisk dialog–kortare infall, varvade med diskussionsfrågor till åhörarna.

 • Eero Carroll passar till

  Kick-offs, internutbildningar, endags-möten och internat för en bred skala av olika organisationer, inklusive NGOs, företag, politiska partier och myndigheter; Även allmänna föredrag för fackligt och politiskt engagerade/intresserade, samt miljöintresserade (både inom och utanför NGOs och partierna); nog främst till vänster, men långtifrån enbart.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Underhållande, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska, Finska

Jag har arbetat 18 år inom den svenska universitetssektorn och ytterligare elva år i statsförvaltningen. Jag en har B.A.-examen i sociologi (motsvarande fil. kand.) från Michigan State University i East Lansing, Michigan (1991), har doktorsexamen i sociologi från Stockholms universitet och har även varit gäststuderande vid Nuffield College i Oxford.

Jag har alltid varit varse på att jag har en god retorisk förmåga, men stärktes på ett avgörande sätt i känslan att jag behövde använda dessa talanger i ett bredare sammanhang när jag åter blivit politiskt aktiv efter ett långt uppehåll. Jag märkte att jag fick väldigt bra kontakt med väljare när jag deltog i uppringning av väljare i Bernie Sanders två kampanjer i presidentprimärvalen i USA, under åren 2016 och 2020. Jag såg då att jag både kunde skapa anhängare och starkt engagerade vi redan hade.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Eero Carroll talar om:

Expertområden:

Prisklass:

8.000 kr - 20.000 kr

 • Mer om priser

  Prisuppgift ovan gäller för 1-2 timmars föredragning. Kan varieras beroende på beställarens ekonomiska bärkraft. Kortare inlägg, eller längre pass (t.ex. på internutbildningar) prissätts efter överenskommelse.

 • Mitt motto

  Det är aldrig för sent att bli den du skulle kunna bli. –George Eliot

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: info@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss. 
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Koppargatan 3
602 23 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap