Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Kända personer / Idrottare och äventyrare / Dennis Åsberg & Peter Lindberg

Dennis Åsberg & Peter Lindberg

Ocean X Team

Dennis Åsberg och Peter Lindberg är äventyrarna som brinner för att leta efter vrak och andra intressanta objekt på havsbotten. I föreläsningen tar de med deltagarna på en spännande och inspirerande expeditionsresa som får dem att utveckla sin samarbetsförmåga, utmana sig själva, våga ta risker och upptäcka möjligheter. 

Tillsammans driver Dennis och Peter det internationellt framgångsrika företaget Ocean X Team som har upptäckt spektakulära fynd under havsytan. Mest känt är den mystiska cirkeln på Östersjöns botten, men också historiska ryska ubåtar och guldvrak i Panama samt champagnevraket — som är ett av de mest omskrivna vrakfynden från första världskriget.    

Deras förmåga att analysera, hitta ledtrådar och sammanställa fakta gör att barndomsdrömmen om att en dag hitta den stora skatten kanske kommer att besannas.

 • Effekten av att boka Dennis Åsberg & Peter Lindberg

  Publiken får en wow-upplevelse.

 • Dennis Åsberg & Peter Lindberg som talare

  Dennis och Peter håller underhållande föreläsningar om sina äventyr och upplevelser, som inspirerar deltagarna till att utmana sig själva, våga ta risker och se möjligheter samt jobba i team. De tar med deltagarna på en spännande och inspirerande expeditionsresa som ger en rejäl energi- och motivationskick.

 • Dennis Åsberg & Peter Lindberg erbjuder

  En föreläsning med Dennis och Peter kan antingen beskriva en specifik expedition eller övergripande skildra alla deras projekt.

  Den ryska Tsarubåten SOM
  Historien om 18 sjömäns förfärliga bortgång 1916 och upptäckten av vraket 99 år senare; om hur svenska myndigheter förvandlade projektet till smutsig utrikespolitik.

  Den mystiska cirkeln på havsbotten
  År 2011 fann Ocean X Team en mystisk cirkel på havsbotten som blev världsberömd under namnet ”The Baltic Anomaly”. Vi berättar om vad som har hänt och om olika teorier om cirkeln. En fråga vi ställer: Vet man verkligen allt?

  Champagnevraket Jönköping
  Berättelsen om ett av 1990-talets mest omskrivna vrakfynd! Cognac och champagne för miljontals kronor skulle bärgas från den lilla skutan Jönköping som sänktes under första världskriget. Vad hände, hur gick det egentligen!?

  Allmänt om Ocean X Teams projekt
  Vi berättar om pågående och avslutade projekt i Bottenhavet och historierna om dessa. Hur vi kom att resa till Panama för att skapa ett samarbete med ursprungsbefolkningen Guna Yala, samt lite andra intressanta projekt. Hur ser framtiden ut för Ocean X Team?

 • Dennis Åsberg & Peter Lindberg passar till

  Föreläsningen passar som ett underhållande och inspirerande inslag för grupper och arbetsplatser som behöver ny energi och ett motivationslyft. De passar även för sammanhang där gruppen behöver förbättra sitt samarbete och jobba som ett team.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Dennis är en erfaren entreprenör med många strängar på sin lyra. Han har drivit bolag inom allt från begravningsbyrå till it och restaurang. Hans stora intresse har alltid varit att leta efter historiska skeppsvrak.

Peter började dyka redan som barn och har varit yrkesdykare större delen av sitt liv. Han har drivit företag inom dykeribranschen men även fördjupat sig i havsbaserade förnyelsebara energiprojekt.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

The adventurers Dennis Åsberg and Peter Lindberg are passionate about searching for ship wrecks and other interesting objects on the seabed. In their lecture, they take the participants on an exciting and inspiring expedition trip, which makes them develop their teamwork, challenge themselves, dare to take risks and discover new opportunities.

Together Dennis and Peter run the internationally successful company Ocean X Team, which has discovered spectacular findings under the sea surface. Most famous is the mystic circle on the Baltic seabed, but they have also found historical Russian submarines and gold wrecks in Panama as well as the champagne wreck — which is one of the most circumscribed wrecks from World War I.

Due to their ability to analyze, find clues and compile facts their childhood dream to find a big treasure one day might come true.

Dennis Åsberg & Peter Lindberg talar om:

 • Den ryska Tsarubåten SOM

  Historien om 18 sjömäns förfärliga bortgång 1916 och upptäckten av vraket 99 år senare; om hur svenska myndigheter förvandlade projektet till smutsig utrikespolitik.

 • Den mystiska cirkeln på havsbotten

  År 2011 fann Ocean X Team en mystisk cirkel på havsbotten som blev världsberömd under namnet ”The Baltic Anomaly”. Dennis och Peter berättar om vad som har hänt och om olika teorier om cirkeln. En fråga de ställer: Vet man verkligen allt?

 • Champagnevraket Jönköping

  Berättelsen om ett av 1990-talets mest omskrivna vrakfynd! Cognac och champagne för miljontals kronor skulle bärgas från den lilla skutan Jönköping som sänktes under första världskriget. Vad hände, hur gick det egentligen!?

 • Allmänt om Ocean X Teams projekt

  Vi berättar om pågående och avslutade projekt i Bottenhavet och historierna om dessa. Hur vi kom att resa till Panama för att skapa ett samarbete med ursprungsbefolkningen Guna Yala, samt lite andra intressanta projekt. Hur ser framtiden ut för Ocean X Team?

Expertområden:

Prisklass:

15.000 kr - 30.000 kr

Boka Ocean X för föreläsning

Nyhetsmorgon i TV4 från 2012-10-07

Ett cirkelformat mystiskt objekt på 60 meter i diameter hittades sommaren 2011 på 87 meters djup i Östersjön. Det var yrkesdykarna Peter Lindberg och Dennis Åsberg som gjorde upptäckten under en expedition. Sedan nyheten nådde resten av världen och skapade stor uppmärksamhet har det spekulerats kring om det är ett fundament, en ubåtsfälla, en meteorit eller kanske rentav ett UFO. Peter Lindberg och Dennis Åsberg gästar Nyhetsmorgon och berättar om senaste tidens upptäckter kring föremålet.

The Mystery Beneath HD (Baltic Sea UFO Documentary)

Andra talare inom samma område

Renata Chlumska

Renata Chlumska är en av världens främsta äventyrare och en av Sveriges mest bokade inspirationsföreläsare. Hon blev som 25-åring den första svenskan att bestiga Mount Everest. Likhete

Josh Stinton

Josh Stinton aka The Charity Adventurer

As a mindset specialist and adventurer, I give audiences insight they can use in their daily and ...

Charlotte Karlsson

Charlotte Karlsson är en av Sveriges mest firade träningsprofiler. Hon ger inspirationsföreläsningar, träningsprogram och bedriver coachingverksamhet. Hon har bland annat vunnit Lidingölo

Anna Sunneborn

Anna Sunneborn slår fast hur man säger Ja till det som för en framåt! Hur man ger sig nya utmaningar och framförallt en meningsfull vardag. Målet med Annas fartfyllda föreläsning är att få p

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Koppargatan 3
602 23 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap