Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

 

Bloggarkiv

”Allt är möjligt, bara du vill”

Publicerad 2016-10-25, 13:31

Att lyckas fylla ut hotell Rivals eventsalong är ett mål för många föreläsare, och det var det även för Peter ”Peppe” Ekmark. Peppe är försäljningsexperten som sätter stort värde i att sätta upp och sedan sträva efter att uppfylla utsatta livsmål. På måndagens föreläsning visade det sig att målet om att fylla salongen blev ytterligare ett mål han kunde säga sig ha lyckats uppfylla. 

Det var nämligen då Rival öppnade upp dörrarna för ca 500 nyfikna och förväntansfulla gäster som kommit för att delta på Peppes första boksläpp med en inkluderad föreläsning. ”Pojken som levde sina drömmar” är han första bok och denna kväll höll han också föreläsningen ”Allt är möjlig, bara du vill” som tar grund på innehållet i boken. Vi lyssnare fick därav ett smakprov på denna såväl inspirerande som fängslande berättelse om Peppe själv och om hans framgångar och motgångar. 

Även om du inte hade planer på att köpa boken innan kvällens början, tror jag att dina planer efter denna kväll ändrats. Föreläsningen var i toppklass och Peppe lyckades charma hela hotell Rival med sin värme och energi. Vi på Sveriges Talare gick därifrån med mycket glädje och inspiration, tack Peppe för en kväll värd att minnas!

Vill ni också ta del av Peppes erfarenheter och kunskaper, läs mer om honom här: https://www.sverigestalare.se/talare/peter-peppe-ekmark

Författare: Frida Pajala

Jacka upp priset – sluta fega!

Publicerad 2016-10-19, 15:48

Att hitta i en storstad som Stockholm är välkänt för att vara lite knepigt, och för oss på Sveriges Talare var detta inget undantag. Tisdagsmorgonen startade med en liten oplanerad storstadspromenad med förhoppningarna om att tillslut hitta till Karin Klerfelts föreläsningssal inne i Citykonferensens lokaler, vilket vi gjorde!

Väl inne i byggnaden stod frukosten serverad med ett stort utbud olika smörgåsar och nybryggt kaffe, vilket smakade otroligt bra efter morgonmotionen.

Som först in i föreläsningssalen välkomnades vi av en glad och taggad Karin Klerfelt. Karin är lönsamhetskonsulten som föreläser om hur företag kan öka sin lönsamhet, hur vi inte ska skämmas över våra priser samt hur vi tar fram prisstrategier som ger affärsmässigt självförtroende. Denna morgon fick vi möjligheten att medverka på hennes föreläsning ”Jacka upp priset-sluta fega”, som är en såväl motiverande som lärorik föreläsning och som hjälper oss att utveckla våra förmågor inom de ovannämnda områdena.

Föreläsningen inleddes med en berättelse utifrån hennes egna erfarenheter, hur hon misslyckats med tidigare förhandlingar i sitt privatliv och hur detta senare har lett till att hon idag är en av Sveriges främsta experter inom sälj och förhandling.

Med sin humor, inlevelse, kunskap och publikkontakt passerade de 75 minuterna väldigt fort och det var dags för oss på Sveriges Talare att bege oss tillbaka till kontoret, då med mycket ny kunskap och inspiration.

Om du också är intresserad av Karin Klerfelts föreläsning, boka denna här: https://www.sverigestalare.se/talare/karin-klerfelt Besök även hennes privata blogg där det också går att beställa hennes böcker: http://www.karinklerfelt.se

Författare: Frida Pajala

Att tänka på när man väljer eventlokal

Publicerad 2016-10-06, 15:27


Fester, möten och andra arrangemang behöver en lokal för att de ska bli av. Vilken typ av lokal man väljer har en stor betydelse till hur eventet i slutendan upplevs av deltagarna. Att välja rätt lokal för evenemangets syfte är alltså en av de första sakerna man ska börja med när man sätter igång med planeringsarbetet. 

Hur lyckas man då med att välja rätt? Oona von Zweygbergk från  Venuu.se, Sveriges största söktjänst för event- och möteslokaler, delar med sig sina tips i detta blogginlägg.

Evenemangets syfte

Innan man väljer lokal, eller ens börjar med att skicka förfrågningar, måste man ha bra koll på varför man arrangerar eventet och vad är dess syfte. Olika arrangemang har ofta väldigt olika utgångslägen samt målsättningar. Syftet med ett bröllop är annat än med ett 30-årskalas. Företags interna julfest är oftast mindre formell än ett kundevent med externa gäster. 

När du har evenemangets syfte och mål klart för dig kan du gå vidare till nästa steg, och fortsätta med att lägga fokus på hur eventlokalen möjligtvis kan stödja denna målsättning.

En bra fungerande eventlokal… eller någonting utöver det vanliga?

Evenemangets syfte är en väldigt avgörande faktor som påverkar utgångsläget till vilken typ av lokal man egentligen ska börja leta efter. Lokalen definierar evenemangets karaktär och skapar (eller i värsta fall förstör) stämningen på eventet. 

Du behöver alltså hitta en  passande lokal. 

Varje eventlokal har sin karaktär och stämning som kan förstås variera väldigt mycket. Mycket beror också på hur lokalen har möblerats. En lokal kan i sin stil vara klassisk, mysig, gammal, modern, trendig… Det viktigaste är att veta vad man är ute efter. Vilka känslor eller reaktioner vill man väcka hos deltagarna? 

Södra Teatern

Stockholms äldsta teaterhus, Södra Teatern, erbjuder fantastiska lokaler även för konferens!

I värsta fall kan ett misslyckat val av lokal förstöra hela evenemanget. Det kan finnas hinder så att alla inte kan se scenen, teknik som inte fungerar, lokalen kan ha en dålig belysning för eventets syfte eller en generell stämning som helt enkelt inte fungerar för evenemangets karaktär. 

“Passande” behöver alltså inte nödvändigtvis betyda att valet ska grunda sig i vad som har gjorts tidigare eller vad som känns mest lämpligt för gruppen. Passande kan också vara någonting som bryter detta mönster helt och hållet, och blir någonting som deltagarna verkligen inte har förväntat sig. Det händer ibland att arrangören under valprocessens gång ändrar sig totalt och slutligen bokar ett ställe som ingen på företaget har testat tidigare eller tänkt för just detta evenemang. 

Med andra ord - ett lyckat val av lokal kan lyfta ditt evenemang över allas förväntningar!

Checklist:

  • Gör klart för dig själv varför evenemanget arrangeras.
  • Utifrån det, definiera evenemangets syfte & mål.
  • Fundera över vilka tjänster du vill att lokalen ska erbjuda.
  • Mat & övrig servering - ska den beställas från lokalen eller utifrån? 
  • Dekoration & stämning; Tänk även på vilka känslor eller upplevelser du vill väcka hos deltagarna. Kan man möblera om lokalen?
  • Säkerställ att lokalen fungerar för den mängden gäster du ska bjuda in samt hur gästerna enklast tar sig på plats.
  • Förväntar du gäster med rullstol? Kolla så att lokalen är rollstolsanpassad. 
  • Sist men inte minst - aldrig underskatta lokalens betydelse för eventets slutresultat. Var ute i god tid!

Letar du efter lokal för ditt evenemang? Hos Venuu.se hittar du över 1300 lokaler för fester, möten & konferens !

Författare: Oona von Zweygbergk, Venuu.se

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap