Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

0 produkter / 0 kr

Kontakta

0

Talare att skicka förfrågan till

Öppettider: Vardagar 07.30-18.30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger 070-930 57 85
E-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Hem / Affärsnytta / Hälsa, friskvård / Lars Andersson

Lars Andersson

Lars Andersson är talaren som levererar en inspirerande föreläsning om en villighet att acceptera det man inte kan förändra och engagera sig i att förändra det som går att förändra. Sluta älta och börja leva. En personlig föreläsning där Lars berättar om sin egen sjukdomshistoria där ni bland annat får höra om Lars resa mot att genomföra en triathlon.

Lars resa har gått från att inte kunna andas själv (än mindre röra sig) till att arbeta heltid igen. Allt detta under en tidsperiod på ett år. Lars belyser även vikten av att skapa en tillåtande inställning till livets skiftningar och oförutsägbarhet.

Artikel i GT "Överlevde mot alla odds - körde triathlon"

Artikel i Skövde Nyheter "En hårsmån från döden - nu har han gjort en thriathlon"

Artikel i Göteborgs-Posten "Var döende för ett år sedan - har nu sprungit triathlon"

 • Lars Andersson som talare

  Lars är lättsam och konkret som talare när han berättar sin inspirerande historia. Publiken ska känna att de får något med sig. Hans inställning är att allt inte är möjligt, men man måste våga utforska var gränsen går och jobba med de förutsättningar man har.

 • Så arbetar Lars Andersson

  Under föreläsningen kommer Lars att ge åhörarna verktyg utifrån ACTs sex grundprinciper som syftar till att öka åhörarnas mentala flexibilitet:

  • Kognitiv defusion: Att lära sig uppfatta tankar, känslor, bilder m.m. som mentala fenomen och inte nödvändigtvis som en del av oss själva.
  • Acceptans: Att låta tankarna och känslorna komma och gå utan att förneka, kämpa emot eller hålla sig fast vid dem.
  • Kontakt med nuet: Medvetenhet om det som sker i denna stund, upplevt med öppenhet, intresse och mottaglighet.
  • Observerande jag: Att se sig själv som observatör, som en upplevare snarare än att man bokstavlig är innehållet i det man upplever.
  • Värderad riktning: Att upptäcka vad man själv tycker är meningsfullt snarare än vad som förväntas av en.
  • Ändamålsenligt handlande: Att sätta upp mål enligt vad man värderar och med hängivenhet i varje handling gå i linje med sina värden.

 • Lars Andersson erbjuder

  Lars föreläsning handlar om att lycka och framgång är en vanlig bieffekt av konkreta handlingar som går i linje med vad vi finner meningsfullt, inte som ett resultat av att vi genom tankens kraft förändrat våra tankar och känslor. Detta sätt att förhålla sig till obehag går helt emot budskapet som går att finna i flerparten av alla självhjälpsböcker, föreläsningar och terapiformer som har kommit ut de senaste 50 åren. Med titlar som Tankens Kraft eller Fri från kritiska tankar och stress så vänder sig mentala coacher, psykologer och inspiratörer till vårt tänkande, det sunda förnuftet. Dock har modern forskning visat att många av de vägar till ett bättre liv som förespråkas både är riskabla och överflödiga.

  Lars Anderssons budskap är enkelt: Oavsett om du lider av depression, prestationsångest, kronisk sjukdom, smärta eller stress och oro så kan du leva ett meningsfullt och rikt liv, även om dina problem inte försvinner.

  Lars beskriver med koppling till sin egen sjukdomshistoria hur vi genom att göra saker i närvaro av det som plågar oss mest kan få det liv vi vill ha och nå våra mål och drömmar. Lars berättar också utifrån forskning i ACT- Acceptance and Commitment Therapy hur vi genom att göra olika saker för att få bort, förändra eller undvika smärtsamma upplevelser riskerar att må ännu sämre. Exempel på dessa undvikande strategier kan handla om positivt tänkande, visualisering, ifrågasätta innehållet i tankar eller yoga, träning, alkohol och droger etc.


 • Lars Andersson passar till

  • Elit-/Prestationsidrott- Individ och lag.
  • Yrkesgrupper som är utsatta för mycket stress.
  • Personer som lider av olika ångestsjukdomar.
  • Kroniskt sjuka och anhöriga.
  • Människor som av olika anledningar vill hitta mod och motivation att bryta en ond cirkel.

Talaren utgår från Västra Götaland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man

Som sju åring utvecklande Lars en psykisk sjukdom som går under namnet tvångssyndrom, vilket innebar för Lars att skrämmande tankar, fantasier och inre bilder kom fast han inte ville. Ju mer Lars oroade sig eller försökte undvika tankarna och känslorna med olika sätt att tänka, desto plågsammare blev de. Under hela hans tonårstid och vidare upp i vuxen ålder har Lars tankar periodvis varit intensiva, obehagliga och upptagit en stor del av hans vakna tid.

I maj 2015 ställdes Lars Andersson inför ytterligare en livslång utmaning. Han insjuknade akut i en mycket ovanlig reumatisk lungsjukdom. Lars fick hjärtsvikt, hål i lungorna och kunde inte andas utan respirator och var nära att dö. Lars muskler förtvinade och han tappade förmågan att rör sig själv. Det var osäkert om han skulle behöva transplantera sina lungor. Ett år senare gjorde Lars sitt första triathlon, jobbar heltid igen och kan krama sina fina barn och fru.

Lars har obotlig fysisk och mental sjukdom, men Lars har och har alltid haft ett innehållsrikt och värdefullt liv ändå. Det finns inget som han har saknat. Lars har alltid valt att göra saker som ger hans liv mening, även om det innebär att han behöver göra det i närvaro av mycket obehag ibland.

Trots mycket lidande som kronisk sjukdomar innebär så har det aldrig hindrat Lars från att leva ett rikt och meningsfullt liv.

Lars är bland annat Diplomerad Stresspedagog, Certifierad personlig tränare, Hälsoprofilbedömare ( HPB), Certifierad nationell och internationell styrketräningsinstruktör, HLR- utbildare samt utbildad gruppledare i ACT.


Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

Tiina Bruno

Tiina Bruno brinner för att hjälpa individer, företag och organi

Åsa Nilsonne

Åsa Nilsonne är psykiater och professor i medicinsk psykologi vid Karolinska

Marika Smith

Marika Smith är den erfarna sexinspiratören som på ett insiktsfullt, roligt o

Johan Ullman

Läkare Johan Ullman är en fantastisk talare för dig som vill ha en inspireran

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

”icon” VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

”icon” OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

”icon” GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

”icon” OM SVERIGES TALARE

”icon” HITTA HIT

”icon” BLOGG

”icon” LOGGA IN TILL DITT KONTO

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30-18:30
Telefon:  0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

”icon”E-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Prenumerera på nyhetsbrev

”icon” Se våra tidigare Nyhetsbrev

Samarbetspartners

”icon”

© 2008-2016 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap