Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Öppettider: Vardagar 07.30–18.30   |   Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 
E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Hälsa, friskvård / Mindfulness / Cecilia Åkesdotter

Cecilia Åkesdotter

Cecilia Åkesdotter – hela Sveriges Mrs Mindfulness – bjuder till prisade inspirationsföreläsningar om psykisk ohälsa, stresshantering, bemötande och relationer. Hon besitter en sällsynt förmåga att trollbinda publiken.

Den genomrutinerade Cecilia Åkesdotter är koncerncontrollern som bytte ut siffrorna till att få människor att växa och blomma ut. Åhörarna får snabbt förtroende för hennes stora kunnande, både ur ett vetenskapligt och praktiskt tillämpbart arbetslivsperspektiv. Hon har medverkat i SVT och radio, deltagit i flera magasin och skrivit boken ”Heartfulness” som legat på 20 i topp på Adlibris. Cecilias annorlunda livshistoria, varma framtoning och smittande engagemang lockar till aha-upplevelser och nystart i livet.

Cecilia har inspirerat omkring 35 000(!) personer från näringslivet och offentlig verksamhet, från Kiruna till Malmö. Parallellt anlitas hon ofta som expert inom mindfulness – medveten närvaro. Cecilia ger Mindfulness for Real – konkreta verktyg som kan användas direkt i arbetsvardagen. Tidningen Tara gav Cecilia den hedersamma titeln ”Mrs Mindfulness”.

Bland tidigare uppdragsgivare finns: Ericsson, Sectra, Saab, Karolinska Institutet, Kinnarps, Civilekonomernas Riksförbund, Swedbank, Region Östergötland, SKL, Sweco, Vattenfall, Stockholms stad, Institutet för chefsutveckling, Trygghetsrådet samt Mediekonsulterna och Öhrlings Price Waterhouse Cooper.

 • Effekten av att boka Cecilia Åkesdotter

  Inspirationsföreläsningarna leder till vänligare, friskare och smartare arbetsplatser med medarbetare som gör medvetna och kloka val.

  Deltagarna ger toppbetyg åt Cecilias engagemang, kunskap och innehåll. Bland det mest uppskattade är att hon snabbt fångar publikens uppmärksamhet och får gruppen intresserad. Grupperna tycker mycket om hennes exempel tagna ur verkliga livet och hennes behagliga vägledning i de praktiska momenten.

  Deltagarna värdesätter även den vetenskaplig forskningen och inte minst de konkreta verktygen som kan användas direkt i vardagen.

  Många deltagare berättar också att de får flera aha-upplevelser under Cecilias föreläsningar - hon kan knepen till hur man får människor att växa och börja blomma. Det sprids hjärtliga leenden, blickar möts och en varm, positiv atmosfär omger gruppen. Och det bästa av allt är att feedback visar att verktygen tillämpas med stor framgång i arbetsvardagen.

 • Cecilia Åkesdotter som talare

  Inspirerande, äkta, engagerad med total scennärvaro. Många beskriver Cecilia som en karismatisk, varm och energifylld person som sprider positiva, glada vibrationer. Hon presenterar sitt budskap både professionellt och personligt. Cecilia håller även en fin avvägning mellan teori, forskning och praktiska moment, konkreta verktyg och tips. Många deltagare berättar hur de tidigare varit på flera dagar långa kurser i temat, men först när de deltar på Cecilias föreläsning får de insikterna och kunskapen de behöver. Cecilia gör det svåra enkelt att förstå.

 • Så arbetar Cecilia Åkesdotter

  Cecilia anpassar sina föredrag efter beställarens behov och önskemål.

 • Cecilia Åkesdotter erbjuder

  Inspirationsföreläsningar och heldagskurser inom stresshantering, psykisk ohälsa, bemötande och goda relationer till såväl personalgrupper som chefsgrupper och ledningsgrupper. Gruppstorlek kan vara från åtta personer till flera hundra i auditoriet. Ofta anlitas Cecilia Åkesdotter som extern föreläsare under en heldagskonferens där arbetsgruppen behöver ny inspiration och nya arbetssätt för att hantera stress, motverka psykisk ohälsa, prestera och skapa goda möten. Helt enkelt handlar hennes föreläsningar om hur man skapar en friskare, vänligare och smartare arbetsplats med enkla verktyg. Parallellt anlitas Cecilia ofta som expert inom mindfulness, medveten närvaro.

 • Cecilia Åkesdotter passar till

  Såväl personalgrupper som chefsgrupper och ledningsgrupper. Gruppstorleken kan vara från åtta personer till flera hundra i auditoriet. Cecilia föreläser för alla branscher och lika gärna för toppchefer på börsnoterade företag som vårdteam, kommunanställda, ingenjörer och ekonomer.

Talaren utgår från Östergötland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Kvinna
Språk Svenska

Cecilia Åkesdotter är civilekonomen som bytte ut siffror till att hjälpa personalgrupper att hantera stress, prestera och skapa goda relationer. Tack vare hennes annorlunda livshistoria med sjukdom redan i späd ålder har hennes främsta drivkraft varit att hitta strategier och verktyg för ökat välbefinnande, effektivitet och gott bemötande. Hon växte upp på landsbygden utanför Astrid Lindgrens Vimmerby, men flyttade efter studenten till pulsen i Stockholm och utbildade sig till civilekonom. Hon var sedan verksam som marknadsekonom, redovisningsansvarig och koncerncontroller.

En stark längtan efter att inspirera och vägleda andra i de verktyg som hjälpt henne själv resulterade i att Cecilia började föreläsa och utbilda. Sedan flera år är hon en av landets främsta föredragshållare inom mindfulness och psykisk ohälsa. Hon omtalas allt oftare som Mrs Mindfulness av bransch och tusentals nöjda åhörare.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Värdet av mindfulness på arbetet

2017-03-31, 16:08

”Cecilia har på ett inspirerande sätt visat på möjligheten och värdet av mindfulness på arbetet, i vardagen och framförallt ´mitt i livet´. Värdet av den kunskapen är svårt att mäta men genom att klara stress, hög arbetsbelastning och samtidigt ha en fungerande vardag är an kan njuta av livet är ett bra mått.”
Marie Ekström Trägårdh, VD Sectra Imaging IT Solutions

Hon vet verkligen vad hon pratar om

2017-03-31, 16:07

”Jag har deltagit i flera av Cecilia Åkesdotters föreläsningar! Hon vet verkligen vad hon pratar om och har med sig mångåriga egna erfarenheter som gör allting väldigt trovärdigt och gediget. Och så är hon en så härligt varm person. Förutom att man får med sig en massa redskap går man bara därifrån och känner sig lycklig över att ha fått möta henne! Rekommenderar varmt vem som helst att delta i Cecilia Åkesdotters föreläsningar och kurser.”
Eva-Britt Pettersson, marknadsansvarig, Ernia Interiör

Cecilia personifierar mindfulness i dess fulla betydelse

2017-03-31, 16:06

”Jag hade lyckan att få ta del av Cecilia Åkesdotter föreläsning i sättet att förhålla sig till nuet, mindfulness. Cecilia berättade med inlevelse och passion och hennes energi och utstrålning hade en positiv inverkan på mig. Cecilia personifierar mindfulness i dess fulla betydelse.”
Leif Hellgren, sales manager

Din inspirerande kunskap och värme gör budskapet äkta och viktigt

2017-03-31, 16:05

”Varmt tack för din underbara föreläsning igår – den gav så många fördjupningar och insikter som man faktiskt måste hålla vid liv. Din inspirerande kunskap och värme gör budskapet äkta och viktigt. Mindfulness är verkligen något alla bör känna till och träna på!”
Birgitta Ghebaru, speciallärare

Under kursen i mindfulness fick jag massor av inspiration

2017-03-31, 16:04

”Under kursen i mindfulness fick jag massor av inspiration som jag använder i vardagen. Jag fick verktyg som hjälper mig att bli mer medveten om hur jag förhåller mig till mig själv och min omgivning. Träningen i att vara närvarande görs i varje situation – det behövs ingen extra tid. Det är styrkan!”
Anneli, informationsstrateg

4 timmars introduktion till mindfulness

2017-03-31, 16:03


”Jag kommer ihåg den där förmiddagen för några år sedan. Jag hade ett möte på jordbruksdepartementet och ett annat på arbetsmarknadsdepartementet - samtidigt (det hade blivit för mycket insåg jag där någonstans). Jag valde att istället gå en 4 timmars introduktion till mindfulness med dig. Jag kände någonstans att jag behövde det. När jag åkte hem efter dessa 4 timmar så kände jag lukt jag glömt bort, jag hörde saker jag inte hört och var plötsligt här och nu. Jag kommer aldrig glömma detta och din förmåga. Jag använder detta i min vardag idag och är mer produktiv, mer lyckosam och mer full av liv.”
Pär Larshans, hållbarhetschef Ragn-Sells AB

Vilken givande föreläsning!

2017-03-31, 16:02

”Vilken givande föreläsning! Jag har tidigare gått åtta utbildningstillfällen i mindfulness. Men det är först nu efter Cecilias föreläsning som jag förstår vad mindfulness innebär! Jag kom stressad, men gick lugn och glad av Cecilias budskap och positiva utstrålning!”
Ann-Louise Gustafsson, hotelldirektör Quality Hotel Dalecarlia

Ett mycket bra seminarium

2017-03-31, 16:01

”Ett mycket bra seminarium både för jobbet och privat – enkelt, äkta och användbart i vardagen!”
Anna-Karin Törnqvist, verksamhetschef psykiatri, Landstinget Värmland

Cecilia Åkesdotter talar om:

Expertområden:

Prisklass:

20.000 kr - 50.000 kr

 • Mitt motto

  ”I varje ögonblick kan du välja att se dig själv och din omgivning med värme – bara du är medveten om att du har ett val.”


Andra talare inom samma område

Åsa Nilsonne

Åsa Nilsonne är psykiater och professor i medicinsk psykologi vid Karolinska

Ola Schenström

Med över 35 års erfarenhet som läkare och den ende i hela landet som ute

Igor Ardoris

Igor Ardoris är en mycket fängslande och empatisk föreläsare som blev känd ho

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

”icon” VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

”icon” OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

”icon” GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

”icon” OM SVERIGES TALARE

”icon” HITTA HIT

”icon” BLOGG

”icon” LOGGA IN TILL DITT KONTO

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30-18:30
Telefon:  0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

”icon”E-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Prenumerera på nyhetsbrev

”icon” Se våra tidigare Nyhetsbrev

Samarbetspartners

”icon” 7A Hotell

© 2008-2017 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap