Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

 

Må bra – Helt utan anledning

Publicerad 2017-02-23, 15:07

Det finns tre faktorer som avgör vad du känner – hur du använder din kropp, vad du fokuserar på och vad du säger till dig själv. Häng med så förklarar hypnotisören och föreläsaren Erik Olkiewicz hur den så kallade Emotionella Triaden fungerar – så att du kan lära dig att må bra helt utan anledning.

Föreställ dig att jag säger till dig: ”När jag rör vid ditt huvud kommer du att skratta”.

På en skala mellan 1 och 10, hur troligt är det att du skrattar? Du kanske drar lite på munnen, det är trots allt lite fånigt att en vuxen person klappar en annan vuxen på hjässan i hopp om att han eller hon ska garva. Men gapskratta? Ett hjärtligt, bullrande skratt som får dig att kippa efter andan? Högst osannolikt.

Föreställ dig nu att du ser min hypnosshow och att några kompisar till dig blir hypnotiserade på scenen. När de är djupt i hypnos ger jag dem samma instruktion som jag gav dig men till skillnad från dig skrattar de. Och det är inget fejkat ha ha-skratt, utan de ligger dubbelvikta i stolen, slår sig för knäna och du ser deras ögon tåras.

Du häpnar och tänker: Hur är det möjligt? Då kommer nästa chock. Jag gastar ”sov” och plötsligt försvinner skrattet. De tystnar och ligger blixt stilla. Handen på hjärtat: Skulle du kunna börja – och sluta gapskratta – på befallning?

Få känslokontroll – det hemliga knepet

Jag berättar detta för att du ska inse att du har större påverkan över dina känslor än du har förletts att tro och att det finns en metod som du kan börja använda redan idag.

De tre faktorer som jag ändrar hos deltagarna i min hypnosshow behöver du inte ha en hypnotisör närvarande för att uppleva.

Låt mig förklara hur hypnos fungerar.

Allt går att koka ner till detta: Vi människor är påverkbara. Om vi inte gick att påverka hade vi aldrig kunnat lära oss något.

Så funkar hypnos

När jag hypnotiserar en person i min hypnosshow använder jag några kraftfulla tekniker som tystar den inre rösten. Den som du känner igen som du – och den är kritisk, rationell och analyserande.

När en person är hypnotiserad är han eller hon i ett behagligt meditativt tillstånd. Personen har börjat känna, istället för att tänka. Jag har slappnat av personen mentalt, fysiskt, känslomässigt – och i detta tillstånd är personen mer mottaglig för de instruktioner som jag ger honom eller henne.

Det fantastiska är att hjärnan i detta tillstånd inte orkar avgöra vad som är rätt och fel, sant eller falskt. Personen orkar inte validera inkommande sensorisk information, som det heter på hypnosspråk.

Än mer fantastiskt är att vi i hypnostillståndet får större kontroll över och kommer närmare våra känslor. Vi är öppna, påverkbara och närvarande. Det är därför jag kan få personerna att garva på beställning.

De tre faktorerna som påverkar ditt känslotillstånd

När jag hypnotiserar en person i en hypnosshow ändrar jag tre faktorer som påverkar personens känslotillstånd – hur personen använder sin kropp, vad personen fokuserar på och vad personen säger till sig själv.

Det här är goda nyheter för dig. Det betyder att du i varje givet ögonblick kan ändra dessa tre faktorer så att du kan ändra hur du mår. Här visar jag hur den så kallade Emotionella Triaden fungerar:

1. RÖRELSE/FYSIOLOGI: Vad gör du med din kropp?

Rörelse skapar känslor. Vad än du känner nu hör ihop med hur du använder din kropp. Sjunk ihop, ha blicken sänkt i backen och du är på god väg att bli deppig. Vifta med armarna i en segergest, le stort och ta djupa andetag och du upplever det motsatta. Det är svårt att bli deppig när du rör dig som en vinnare.

2. FOKUS: Vad fokuserar du på eller tror du på?

Ditt fokus är kraftfullt. Vad du än fokuserar på kommer du att tro på. Det du fokuserar på blir din verklighet. Fokusera på det du vill, inte på det du fruktar, för det du uppmärksammar växer.

3. SPRÅK: Vad säger du till dig själv?

Varje dag ställer du en serie frågor och svar till dig själv. Det kallas ”att tänka”. Om du vill förändra ditt liv, sluta att vanemässigt ställa frågor som inte lyfter dig framåt. ”Hur skulle jag kunna lösa det här?” är en bättre fråga än ”Varför händer det här alltid mig?”. Kvalitén på ditt liv hänger ihop med kvalitén på de frågor du ställer dig själv.

Lämna en kommentar och berätta för mig: På en skala mellan 1 och 10 (där 1 är uselt och 10 är toppen), hur mår du just nu?


Om hypnotisören och föreläsaren Erik Olkiewicz

Erik Olkiewicz är hypnotisör, föreläsare och motivationsexpert. I hans populära hypnosshow demonstrerar han vad som händer när människor som är skickliga på att fokusera börjar fokusera på helt andra saker…

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap