Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

 

Goda gärningar leder till goda resultat

Publicerad 2017-08-10, 09:18

”Den okunnige jobbar för egen vinning, den vise arbetar för världens väl.”

Personallunch vid vattnet – en lönsam guldkant på vardagen

Häromdagen slumpade det sig så att jag blev bjuden på lunch på restaurang Pont vid Hägernäs strand i Täby, precis vid vattnet. Det var strålande sol, men när vi skulle äta började det regna så vi fick flytta in. Det var nu inte hela världen, även inomhus har man en mycket trivsam vy. Jag har alltid varit fascinerad av hur bra det är för välbefinnandet att vara nära vatten.

Jag blev väldigt glad över att bli bjuden på denna lunch då det främjar det jag kallar välståndstänkande. Det är en medvetenhet om att vi lever i en värld av skönhet och överflöd. Genom att vara generös mot andra och unna sig själv av livets goda skapar vi en energi med vilken vi kan skapa och attrahera mera välstånd.  

Anledningen till att jag råkade komma med på denna lunch heter Ann Sundqvist, en förtjusande dam, grundare och VD för Nannic AB, ett framgångsrikt företag inom kosmetikbranschen, verksamt i Sverige och internationellt.  Firman jag och min kompanjon driver delar lokaler med Nannic.

Just denna dag fyllde en av de anställda år vilket företaget firade genom att bjuda medarbetarna på lunch.

Ann är en av de mest generösa och omtänksamma personer jag känner. Det spelar ingen roll om Du är anställd, kund, leverantör, vän, bekant, man är alltid välkommen och väl omhändertagen. I firmans lokaler finns skålar med frukt, färska bär, nötter, russin och choklad, inte enkom för kunder på utbildning utan även för leverantörer, anställda och andra intressenter.

Tjäna mer pengar genom att vara generös

Jag tror att man som arbetsgivare skapar ökad lönsamhet genom att vara generös och ta väl hand om medarbetarna. Även om det mot förmodan inte skulle vara så, tänk ändå vilket välbefinnande och vilken arbetsglädje som lätt infinner sig, när man arbetar i en sådan atmosfär.

Innan jag 2005 startade eget hade jag i 19 år varit löneslav på ett finansbolag. Vi hade bra villkor och förmåner. Vid något tillfälle hade moderbolaget, trots miljardvinster, bestämt att man skulle skära i kostnaderna. Företaget minskade städningen av lokalerna. Bland annat skulle papperskorgarna inte tömmas varje dag. Personligen blev jag så arg på denna idioti så jag slängde mina bananskal i papperskorgen för att det skulle lukta illa. Jag är, nota bene, inte emot besparingar om de är nödvändiga/välmotiverade.  Men detta var absurt.

En släkting till mig berättade om en arbetsgivare som inte ville stå för kostnaden för inköp av en ny kaffebryggare, så det fick skramlas bland personalen.  Det är en magnitud av snålhet, dumhet och enfald som är ofattbar. Jag kan bara föreställa mig de eoner av negativ energi som denna oginhet måste ha skapat. Tänk alla diskussioner bland personalen, energi som man kunde ha använt för att skapa högre produktivitet/bättre affärer.

Vad skapar Du som arbetsgivare?

Så vad skapar Du som arbetsgivare, en varm atmosfär, som främjar produktivitet, hälsa och välbefinnande? Eller skapar Du ett frätande syrabad genom att vara snål och småaktig?

Jag tror att en arbetsgivare tjänar på att vara generös mot sina medarbetare. Tänk om Du exempelvis låter dina medarbetare träna en halvtimme, tre gånger i veckan på betald arbetstid. Tror Du inte att Dina medarbetare skulle få mer energi, bättre hälsa och prestera mer? Troligen skulle det vara en mycket lönsam investering.

Föreläsaren

Jan Roostal föreläser om pengar och karma, hur vi kan skapa välstånd eller fattigdom med våra tankar och handlingar. Han är certifierad instruktör i Dr Deepak Chopras meditationsteknik och driver företaget Smart Hemsida tillsammans med Kristoffer Sundqvist som är son till ovan nämnda Ann Sundqvist.  Av en ”slump” gick Ann tillsammans med en vän och samarbetspartner på Jans föredrag om pengar. Efter föredraget anmälde sig båda till Jans meditationskurs och resten är som man brukar säga, historia.

Som någon sade, var Du än befinner Dig så är marken Du står på full av diamanter, bara Du tittar efter dem.

Jan Roostal
Föreläsare

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap